Rea

Optimus

Crux Stove

Artikelnummer: TM8019260

Lagerstatus: 2

Optimus Crux är en toppmonterad gasbrännare med en helt unik funktion där man viker brännarhuvudet för att spara plats.
439  :- 559  :-
ELLER

Detaljer

Optimus Crux är en toppmonterad gasbrännare med en helt unik funktion där man viker brännarhuvudet för att spara plats. Det gör Optimus Crux till en av de mest packbara gasbrännarna som finns.

Faktum är att det är så packbart att brännaren får plats under en 230 grams gasburk. Optimus har tillverkat ett fodral just för detta syftet. Detta fodral medföljer vid köp.

Optimus Crux har ett bra brännarhuvud. Med bra menar vi att diametern på huvudet är åt det lite större hållet. Det är bra av två anledningar. För det första bränner Crux mer jämnt under lite större kärl, har man ett mindre brännarhuvud bränner det mer som en svetslåga i mitten av kärlet. För det andra gör storleken på huvudet samt att Optimus fasat kanterna på brännarhuvudet att det inte lika lätt blåser ut och slocknar i blåsiga förhållanden. 

Benen som kärlet står på är stabila och helt horisontella vilket gör att anläggningsytan blir bra. Ta inte detta förgivet då många tillverkare gör ben med dålig anläggningsyta vilket innebär att kärlen inte står stabilt på brännaren.

På tidigare versioner av detta köket kunde det bli ett glapp i vikfunktionen vilket i sin tur innebar att det inte var stabilt. Vi har inte sett det på ett tag nu och hoppas att detta är åtgärdat för all framtid.

Notera att gas inte ingår.


Certifierad: CE-048BN-0045

Vikt: 83 gram

Bränsle: Gas

Effekt: 3000W

Koktid för en liter vatten: Cirka tre minuter.

Mått: 34 x 76 mm. Diameter på brännarhuvud 57 mm.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension