Haven Zero-G

Artikelnummer: SMDHDCF

Lagerstatus: 1

Six Moon Design Haven Zero-G är en superlätt hybrid mellan tält och tarp tillverkad i Dyneema.
5 999 :-
ELLER

Detaljer

Six Moon Design Haven Zero-G är en superlätt hybrid mellan tält och tarp tillverkad i Dyneema. Vi kallar det för hybrid i och med att tältet/tarpen har 360 graders skydd samt två ingångar som öppnas och stängs med dragkedjor.

Haven Zero-G ingår i Six Moon Designs nya (sedan december 2018) serie Zero Gravity som är deras linje med premiumprodukter gällande ultralätta produkter.

Haven Zero-G ger väldigt mycket skydd (4,7 kvadratmeter) till sin låga vikt (344 gram) och är tänkt att passa två personer. Haven Zero-G är lätt att sätta upp med två stavar/stänger och sex stycken markpinnar (medföljer ej). Vill man ha ännu mer stabilitet i vind finns två extra fästen för stormlinor på långsidorna. Haven Zero-G kan sägas vara ett klassiskt ryggåstält utan innertält. Detta ger stabilitet och väldigt bra utrymme i huvudhöjd. Stavarna/stängerna sätts till 117 cm vilket ger huvudhöjd upp till 114 cm.

Det går även att sätta upp Haven Zero-G utan stavar eller stänger. De två fästena i vardera ände av taknocken gör att man kan hänga tältet/tarpen från träd eller dylikt istället.

De dubbla ingångarna samt att det finns ventilation uppe i nocken gör att man kan styra luftcirkulationen och därmed även kondensuppbyggnaden relativt bra i tältet. I och med att det går att höja och sänka tältet/tarpen går det också att styra hur mycket skydd eller ventilation man vill ha.

Notera att stång/stav, innertält och markpinnar inte medföljer vid köp. Haven NetTent och Easton Carbon Fiber Pole 45" (114 cm) finns som tillbehör.

Six Moon Design hävdar att det inte tar mer än två minuter att sätta upp Haven Zero-G, så lägg inte för mycket vikt vid tiden John Abela tar på sig för uppsättningen i videon. Han verkar softa ganska rejält.

Vikt: 344 gram.

Material: .75 Dyneema Composite Fabric.

Dragkedja: Storlek 3 YKK.

Dimension:

Längd: 279 cm

Bredd: 216 cm (hela tältet) 122 cm (liggytan)

Höjd: 114 cm

Behöver sex markpinnar för uppsättning. Åtta stycken om du vill spänna ut stormlinorna på sidorna också. Markpinnar medföljer ej.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension