Rea

Klymit

Inertia X Lite

Artikelnummer: 06ILOR01A

Lagerstatus: 1

Klymit Inertia X Lite är ett 3/4 liggunderlag som kvalar in som minst och lättast i kategorin uppblåsbara liggunderlag.
599  :- 899  :-
ELLER

Detaljer

Vi brukar säga att det här är ett liggunderlag för de som redan gillar att lida. Med det menat är att vår största kundgrupp gällande det här liggunderlaget är långdistanslöpare. Att långdistanslöpa är ju förknippat med mentalt och fysiskt lidande som man tydligen kan lära sig uppskatta. Låt oss säga att vi inte riktigt nått dit själva. Att vandra långt är mer vår melodi.

Den här inledningen kanske får dig att tro att man då lider av att ligga på detta liggunderlag? Det beror på. Sover du på rygg skulle vi säga att det är riktigt bra med tanke på vad det väger och hur liten plats det tar. Sover du på sidan bör du vara en härdad jävel, men det funkar enligt uppgift.

De flesta som använder detta liggunderlaget stoppar in det i sovsäcken. Både för att det är lättare att ligga kvar på det samtidigt de flesta upplever att det blir varmare än om liggunderlaget ligger på utsidan. I och med att Inertia X Lite inte har någon fyllning i kanalerna samt att liggunderlaget är fullt av hål har Klymit inte brytt sig om att sätta något R-värde på detta liggunderlag. Det vill säga att det inte är för de kallare årstiderna. Även om du kompletterar med ett tunnare liggunderlag i cellplast, vilket de flesta gör, får man inte upp något R-värde att tala om. Detta för att luften i liggunderlaget hela tiden kyls ned i och med att det varken har fyllning eller reflekterande filmer som kan hjälpa luften att behålla värmen.

Hålen i liggunderlaget kallar Klymit för Loft Pockets. Med det menar de att sovsäcken kan expandera ut i dessa håligheter och på så sätt bibehålla loft och därmed också värme. Det låter konstigt men vi ska förklara. Om du har ett platt liggunderlag och sedan lägger dig i din sovsäck på detta liggunderlag trycks sovsäcken ihop helt och hållet under din vikt. Detta innebär att sovsäcken inte kan binda någon varm luft alls där den är hoptryckt. Klymit menar att hålen i deras Inertia X Lite och Inertia X Frame tillåter sovsäcken att expandera ut i dessa och blir således inte ihoptryckt. Detta fungerar både om man har liggunderlaget i eller utanför sovsäcken.

Klymit har lagt kanalerna på liggunderlaget där man mest behöver dem. Det vill säga huvud, skuldror och höft. De kallar detta för Body Mapping.

En annan sak som är trevlig med detta liggunderlaget är att man inte behöver blåsa tills man svimmar. Det räcker med några andetag så är det najs. Det medföljer en pump och tanken med denna är att man kan få ett ännu högre PSI (tryck) än med bara andetagen. Man kan finjustera mer med pumpen helt enkelt.

Liggunderlaget kommer med påse, pump och lagningskit.


Vikt: 159 gram

Mått uppblåst: 106,7 x 45,7 x 3,8 cm

Mått packad: 6,4 x 14 cm

Material: Ovansida i 30D Polyester. Undersida i 75D Polyester.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension