Kings Canyon UL Quilt

Artikelnummer: BKCULQ20

Lagerstatus: 3

Big Agnes Kings Canyon UL Quilt är främst tänkt till sommarbruk, att använda vid resa eller stugturer.
1 699 :-
ELLER

Detaljer

Big Agnes Kings Canyon UL Quilt är främst tänkt till sommarbruk, att använda vid resa eller stugturer.

Kings Canyon UL Quilt är väldigt lätt och packar också relativt smått. Big Agnes har valt att inte sätta någon komforttemperatur på denna pjäsen i år. Tidigare har Big Agnes satt +7 grader Celsius som komforttemperatur men det verkar många ha tyckt varit för generöst.

Så tanken med denna quilten är rent sommarbruk om du ska använda den för sig själv. Det går att pressa den nedåt i temperatur om du väljer att sova i förstärkningskläder så klart. Den fungerar också utmärkt som en extra förstärkning till din varmare sovsäck eller quilt vid kallare årstider. Använd den på utsidan av din dunsovsäck på vintern och låt Kings Canyon UL Quilt ta smällen när kondensen börjar regna i stället för din dunsäck. 

Kings Canyon UL Quilt är också tänkt att kunna använda som en värmande filt på lunchen eller när du kommit fram till lägerplatsen. Big Agnes har sytt in två handvärmarfickor i toppen av quilten och tanken är att stoppa in händerna där och sedan svepa quilten runt sig.

Kings Canyon UL Quilt har en fyllning i syntet, närmare bestämt PrimaLoft® Hi-Loft Ultra Silver insulation varav 70% av denna fyllning är återvunnen. Detta gör att den inte alls är lika känslig för väta som om den vore fylld med dun. Den kan bli rejält fuktig utan att loftet faller. Därav att den fungerar väl som skydd och förstärkning till din dunsäck vid kallare årstider.

Årets modell (2020) har fått knappar istället för gummicord. Med knapparna kan du knäppa ihop quilten till en enklare sovsäck eller använda de medföljande klisterlapparna från 3M (10 stycken) för att knäppa fast den i liggunderlaget. I toppen finns en dragsko att dra runt halsen. Botten har en enklare fotbox.

En sovsäck eller quilt är inte bättre än liggunderlaget det ligger på. Det gäller i alla högsta grad quiltar. För att quiltar ska prestera maximalt bör man ha ett tresäsongs uppblåsbart liggunderlag med ett R-värde på tre eller uppåt, gärna över fyra om du ska pressa det.

Vi tycker att Kings Canyon UL Quilt är en prisvärd och mångsidig produkt som ,om man använder den rätt, går att använda året runt.

Form: Mumie quilt.

Material:
Fyllning: Primaloft Hi-Loft Ultra Silver varav 70% är återvunnet.
Yttertyg: Nylon Rip-stop med impregnering för vattenavvisande egenskaper.
Innertyg: Polyester taffeta som känns mjukt mot huden.

Temperatur:
Ej angiven.

One size:
Max användarlängd: 183 cm
Vikt: 425 gram
Fyllnadsvikt: 227 gram
Packmått: 15 x 33 cm
Packmått komprimerad: 10 x 15 cm
Omkrets axelvidd: 152 cm
Omkrets höftvidd: 132 cm
Omkrets fotvidd: 114 cm

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension