Rea

Ocun

Paddy Incubator

Artikelnummer: 02471

Lagerstatus: 2

Ocún Paddy Incubator är en av de till ytan största crashpads som finns på marknaden. Detta till trots är den en av de crashpads som tar minst plats när den är hopfälld. Tänkt till högbollar och vanlig bouldering.


Notera att vi inte skickar crashpads. Det går att köpa dessa i webshopen men bara för upphämtning i den fysiska butiken.

3 299 :- 4 099 :-
ELLER

Detaljer

Ocúns paddor är generellt sett väl genomtänkta och Incubator är inget undantag. Incubator är en till ytan väldigt stor crashpad, den täcker hela 2,1 kvadratmeter (jämför detta med gigantiska Moon Saturn som täcker 1,92 kvadratmeter). Ocún har ändå lyckats med konststycket att få den riktigt kompakt när man viker ihop den.

Följande detaljer gör Ocún Incubator till en bra crashpad för både vanlig bouldering och högbollar även om man kunde önskat ytterligare 20 mm fyllning för de högre högbollarna:

-Den viktigaste komponenten i en crashpad är fyllningen. Incubator har tre lager skum av bra kvalitet. Första lagret du landar på består av 20 mm PE-skum (Polyeten) av hög densitet. Ju högre densitet desto bättre egenskaper för bouldering då det borgar för bra dämpande egenskaper över tid. Mittenlagret består av 60 mm av vad Ocún kallar PUR-foam, vilket är ett skum med mjuk elastomer av Polyuretan. På vanlig svenska innebär detta ett skum som har lägre densitet men som kan töjas avsevärt utan att materialet brister, och att de ursprungliga dimensionerna återtas, när belastningen upphör. Och slutligen det sista lagret som ligger mot backen är ytterligare 20 mm PE-skum av hög densitet.

-Fodralet består av slitstark Nylon (det röda) och Cordura Ballistic (det svarta som är en ännu mer slitstark variant på Nylon) på ovansidan. Undersidan består av Teflonbehandlad Cordura 650d vilket innebär att Dominator inte suger åt sig lika mycket väta eller att det fastnar så mycket smuts på sidan du sedan ska bära på ryggen eller lägga i bilen. Den är dock inte lika tät mot väta som Ocún Dominator. I en ficka i fodralets ovansida finns en riktigt smutt matta för att torka av skorna på. Detta är inte helt oviktigt då det till exempel är ett stort problem i Fontainebleau att folk klättrar med smutsiga skor vilket sliter på den fina sandstenen.

-Bärsystemet är följsamt och bekvämt. Axelremmarna är tillverkade av gummi och skum. Detta innebär att dessa inte heller vill dra åt sig väta eller smuts. Axelremmarna är perforerade och detta borgar för en bättre andning. Axelremmarna går att konfigurera som ryggsäck eller som en axelväska.

-Storleken på Incubator när den är hopfälld gör den till en attraktiv crashpad. Som vi tidigare nämnt är den till och med lättare att få in i bilen än många andra crashpads av standardstorlek. Detta för att Ocún kombinerat vikning i ytterkanterna och en tacolösning i mitten av crashpaden. Detta är ju smart men det presenterar ett problem för de bouldrare som brukar packa mycket grejor i paddan. Det går helt enkelt inte i och med att de invikta ytterkanterna tar upp platsen.

-Spännen i aluminium borgar för att de inte går sönder.

Letar du efter en av de största crashpadsen du kan lägga vantarna på men samtidigt kunna få med dig den till själva boulderingen är Incubator ett bra val.

Vikt: 8,8 kg.

Storlek utfälld: 210x100 cm.

Storlek hopfälld: 100x55x45 cm.

Tjocklek: 10 cm.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension