Rea

Black Diamond

Quickdraw Carbon Probe 300

Artikelnummer: BD1091100000ALL1

Lagerstatus: 2

Black Diamond Quickdraw Carbon Probe 300 är en superlätt men ändå stark sond för den viktmedvetna alpinisten eller vinterfararen.
899  :- 1 349 :-
ELLER

Detaljer

Black Diamond Quickdraw Carbon Probe 300 är en superlätt men ändå stark sond för den viktmedvetna alpinisten eller vinterfararen.

Om du ska på topptur eller åka offpist är en sond ett absolut måste. Men många glömmer att den också är ett bra redskap när man är på vintertur på fjället. Den kan potentiellt spara dig hyfsat mycket tid om du behöver gräva in dig i en driva. Om du sonderar innan och under tiden du gräver vet du om det är tillräckligt djupt för en bivack. Annars kan man lätt förlora tid och ork om man helt plötsligt stöter emot sten och man blir då tvungen att försöka hitta ett nytt ställe att gräva ned sig på.

Och det är ju inte bara när man går på topptur eller åker offpist det kan gå laviner. Bäckraviner är ett typiskt dåligt ställe att befinna sig på när man är på vintertur på grund av lavinrisk. Ändå gör många detta, befinner sig i bäckraviner alltså. Om du har en sond kan du lokalisera eventuella nödställda i en dylik situation och snabbt gräva fram dem.

Black Diamond Quickdraw Carbon Probe 300 är snabb att få ihop. Man drar till i ett handtag till en kevlartråd som spänner ihop delarna.

Black Diamond Quickdraw Carbon Probe 300 kommer med en packpåse. Den kan du dock lämna hemma och spara vikt. Kevlartråden man spänner ihop sonden med fungerar nämligen som en låsning även när den är ihopfälld.

Vikt: 270 gram.

Material: Kolfiber och aluminium.

Längd utfälld: 300 cm.

Längd ihopfälld: 47 cm.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension