Rea

Wild Country

REVO

Artikelnummer: 40-REVO

Lagerstatus: 2

Wild Country REVO är en innovativ hjälplåsande broms där det inte spelar någon roll om du är höger- eller vänsterhänt. Det är den första hjälplåsande bromsen på marknaden som fungerar precis likadant åt båda hållen (repändarna) vilket innebär att det rent säkerhetsmässigt inte heller spelar någon roll hur man trär repet igenom bromsen.

899  :- 1 299 :-
ELLER

Detaljer

Wild Country REVO är en innovativ hjälplåsande broms där det inte spelar någon roll om du är höger- eller vänsterhänt. Det är den första bromsen på marknaden som fungerar precis likadant åt båda hållen (repändarna) vilket innebär att det rent säkerhetsmässigt inte heller spelar någon roll hur man trär repet igenom bromsen. För att toppa det hela är det också den hjälplåsande bromsen på marknaden med enklast rephantering. Med det menar vi att det i princip inte är något motstånd när man antingen matar ut eller tar hem rep.

Många trodde att REVO skulle vara en typ av förbättrad Grigri, det vill säga att den hjälplåsande funktionen fungerar genom "bältesspännarprincipen" att det är ett ryck som får bromsen att låsa. Så är inte fallet (ha ha). Faktum är att REVO fungerar som en gammaldags hink (eller ATC som många känner den), man matar ut och tar hem på exakt samma sätt. Den hjälplåsande funktionen finns där mer som en backup om det skulle skita sig snarare än som en del av hanteringen. Vilket gör det hela mycket smidigare. Den hjälplåsande funktionen aktiveras bara när repet och därmed också en trumma i bromsen rör sig snabbare än fyra meter per sekund. Centrifugalkraften gör att trumman fastnar i en kam och stannar där tills man deaktiverar bromsfunktionen genom ett enkelt ryck i bromshanden.

Wild Country tycker att alla HMS-karbiner passar till REVO. Vi upplever att de karbinerna som faktiskt presterar bäst ihop med REVO är Wild Country Ascent Lite Belay eller Wild Country Ascent Lite. Det är mindre risk att REVO hamnar i en ofördelaktig knäckposition med de karbinerna jämfört med andra vi testat.

Wild Country REVO är helt klart den hjälplåsande bromsen på marknaden med enklast rephantering och sannolikt den hjälplåsande broms där risken för handhavandefel minimerats mest. Världsklass!

Observera att karbinen på bilden inte ingår i priset.

Instruktionsvideos för handhavande hittar du: här

Certifierad: EN 1515-1 TYP8.

Diameter på rep: 8,5 mm till 11 mm. (EN 892 1998 TYPE A)

Vikt: 285 gram

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension