Rea

Black Diamond

Snaggletooth Pro

Artikelnummer: BD4000460000ALL1

Lagerstatus: 2

Black Diamond Snaggletooth är som vår storsäljare Sabretooth fast med en frontagg istället för två. Eller egentligen en liten och en stor fronttagg. Tänkt att kunna hantera mer teknisk klättring än Sabretooth men fortfarande behålla bärighet i rutten snö.
1 179  :- 1 699  :-
ELLER

Detaljer

Snaggletooth fixar isklättring, alpinklättring, mixklättring och glaciärvandring.

Att Black Diamond använt rostfritt stål innebär främst två saker: att de inte rostar lika mycket (notera att rostfritt stål egentligen inte är rostfritt) och att de kan använda mindre material och därmed få fram lättare stegjärn. Snaggletooths fronttagg är ”trubbig”, detta gör dem mer stabila både på is och klippa samtidigt som de fortfarande penetrerar is utan problem. Fronttaggarna har också en bra aggressiv vinkel som medger både teknisk klättring och vandring på glaciär. Många andra stegjärnstillverkare har tyvärr böjt fronttaggarna för mycket vilket innebär att det är svårt att använda benets och fotens naturliga ”sving” när man sparkar in stegjärnet i isen. Stegjärn med för nedåtböjda taggar duger bäst till att gå med. Andrataggarna (taggarna bakom fronttaggarna) har placerats så att man får ett bra stöd av dem vid mer teknisk klättring.

Snaggletooth Pro passar till storskor och pjäxor med förstärkt klack både fram och bak. Frontbygeln och bygeln bak är tillverkade av stål. Alla stegjärn passar inte alla storskor och pjäxor. Prova ut innan expeditionen så slipper du obehagliga överraskningar.

Snaggletooth har utrustats med ABS-plattor undertill som förhindrar att det fastnar snö.

Storleken på stegjärnen ställs in utan verktyg.

Har fått fem stjärnor av fem möjliga av Climbing Gear Reviews och Editors Choice av Climbing.

*Tillverkade av rostfritt stål.
*Allround på riktigt.
*Bra frontaggar.
*ABS-plattor ingår.
*Passar skor med förstärkt klack bak och fram på skon.
*Passar storlek 36-46.


Certifierad: EN 893.

Vikt: 890 gram.

Material: Rostfritt stål.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension