Ruta Locura

450 Carbon Fiber Tent Pole (114 - 132 cm)

Artikelnummer: 450CFTP

Lagerstatus: 5

Ruta Locura 450 Carbon Fiber Tent Pole är en lätt och justerbar stång tänkt främst som stång till tält.

849  :-
ELLER

Detaljer

Ruta Locura 450 Carbon Fiber Tent Pole är en lätt och justerbar stång tänkt främst som stång till tält.

Ruta Locura 450 Carbon Fiber Tent Pole består av tre segment som sitter ihop med gummicord och en lös del. Den lösa delen är den man justerar höjden med. I botten på den lösa delen sitter det en gängning med en expander på. När den skruvas inåt expanderas denna delen och på så sätt låser den sedan inuti den andra delen med tre segment. Första gången kan det vara knepigt att hitta sweetspoten där den låser men man lär sig snabbt hur det fungerar. Ett tips är att skruva expandern ganska mycket inåt innan man för in den i den andra delen, men inte för mycket för då får du inte in den alls. Tryck in den till önskad längd och börja sedan skruva så att expandern låser. Den justerbara delen ger dig cirka 18 cm att spela med.

450 Carbon Fiber Tent Pole är justerbar från 114 cm till 132 cm och säljs främst till personer som inte använder stavar och som vill sätta upp sitt lättviktstält. Vi har specialbeställt denna stången för att den ska passa så många klassiska och populära lättviktstält som möjligt. Denna stången passar bland annat till följande tält:

Durston X-Mid 1 och 2
Six Moon Designs Lunar Solo, Lunar Duo, Deschutes, Gatewood Cape och Haven Tarp
Gossamer Gear The One och The Two
Hilleberg Anaris (dock inte om du vill maxa höjden till 135 cm)
Locus Gear Khufu
Zpacks Plexamid, Duplex och Triplex
3F UL Gear Lanshan 1 och 2
Tarptent Stratosphire

Denna stången är avsevärt mycket starkare och tåligare än till exempel Gossamer Gear The One and The Two pole set eller Six Moon Designs Carbon Fiber Pole. Vi dristar oss till att säga att det är svårt att hitta en starkare, justerbar stång som inte väger mer än 97 gram. Denna stången passar också perfekt till folk som håller på med bikepacking och därmed inte har någon nytta av stavar men som ändå behöver något lätt och packbart för att slå upp sitt lättviktstält/tarp.

Säljs styckvis.

Vikt: 97 gram.

Material: Kolfiber.

Höjd: 114 till 132 cm.

Längd hopfälld:  41 cm.

Diameter:  11.6 mm.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension