Quickdraws

Quickdraws

Olika quickdraws är olika bra till olika discipliner i klättringen. Det kan verka förvirrande men vi ska förklara vad du bör tänka på innan ett eventuellt införskaffande.

Quickdraws till sportklättring får gärna vara utformade på följande sätt: antingen med två D-karbiner med solid grind, då brukar grinden du klipper i bulten vara rak och den du klipper repet i böjd. Eller den andra tänkbara, och mest populära, kombinationen med en D-karbin med solid rak grind du klipper i bulten och en vajerkarbin som du klipper repet i. Det viktiga med quickdraws till sportklättring är att karbinen du klipper i bulten har en solid grind, gärna med keylock. Skulle du använda dig av vajerkarbin för att klippa i bulten är det ännu viktigare att den har keylock. Detta då det visat sig att vajerkarbiner utan keylock kan fastna i bulten på ett ofördelaktigt sätt och gå av vid belastning. Exempel på bra quickdraws för sportklättring är Black Diamond Hotforge Hybrid eller DMM Alpha Sport.

Quickdraws till traditionell klättring, isklättring och alpin klättring består med fördel endast av vajerkarbiner. Detta eftersom de är lättare än karbiner med solid grind och att risken för att grinden fryser fast i en ofördelaktig position är mindre i och med att vajern är den enda rörliga delen. Karbiner med solid grind har fler rörliga delar och är således mer benägna att frysa vid till exempel isklättring. Exempel på bra quickdraws för trad, is- och alpin klättring är DMM Phantom och Wild Country Helium.

Filtrering och urval
Storlek :
 1. 12 cm
 2. 18 cm
 3. 25 cm
Pris :
 1.  
  259:-
  2249:-
Varumärke :
 1. Black Diamond
 2. DMM
 3. Edelrid
 4. Petzl

12 artiklar

Stigande ordning

12 artiklar

Stigande ordning