Amicus utan piezo

Artikelnummer: SSOD-1NV

Lagerstatus: 1

Soto Amicus är utan tvekan den bästa brännaren i sin prisklass vi har hittat.
399  :-
ELLER

Detaljer

Soto Amicus är utan tvekan den bästa brännaren i sin prisklass vi har hittat. Amicus har fått ärva många av de detaljer som gjort Soto Windmaster till vad vi anser vara världens bästa toppmonterade brännare. Amicus kan anses vara en budgetvariant av Windmaster. 

Det Amicus ärvt från Windmaster är driftsäkerhet, byggkvalitet, effekt, det nedsänkta och vindskyddande brännarhuvudet. Windmaster är lättare, har större brännarhuvud och har microregulator vilket gör det till en ännu mer kompetent brännare men är ju också dyrare.

Driftsäkerheten är verkligen A och O när det kommer till brännare då det kan vara direkt dåligt om brännaren slutar fungera när man är några dagar från civilisationen. Soto verkar ha en extremt bra kvalitetssäkring vilket i dessa dagar kan upplevas vara otroligt sällsynt. Det känns att de har en yrkesstolthet att bevara.

En annan funktion eller egenskap som hamnar under kategorin effekt är just effekten. Amicus har power to spare med sina 3030W. Det är väldigt sällan man behöver vrida vredet till full effekt. Dessutom har Amicus en bra finjustering på gaslågan.

Vindtåligheten är för att vara ett toppmonterat kök utan integrerat system med kärl superb. Detta beror på att Soto sett till att avståndet från benen kärlen står på är riktigt nära själva brännarhuvudet (dock inte lika nära som Windmaster). Brännarhuvudet i sin tur är konkavt och med för denna typen av kök höga väggar. Detta gör att det blir svårt för vinden att komma åt själva brännarhuvudet och det lilla avståndet mellan brännare och kärl adderar till att relativt lite av effekten kan blåsa bort.

Amicus har fyra kärlstöd som ger bra stöd även för lite tyngre kärl. Kärlstöden sitter till skillnad från de på Windmaster fast men blir trots detta en smidig och väldigt packbar enhet när de är nedfällda. Var noga med att kärlstöden verkligen har hamnat i helt rätt läge när de fälls upp så du slipper spilla ut risotton när den precis blivit klar. 

Amicus betyder vän på latin och det är ingen tvekan om att denna brännare kommer bli en trogen följeslagare på allehanda äventyr.

Notera att gas inte medföljer vid köp.

Certifierad: CE-15

Vikt: 75 gram

Bränsle: Gas

Effekt: 3030W

Koktid för en liter vatten: Ingen uppgift

Mått vid användning:
76 x 100 x 86 mm

Mått packat:
43 x 40 x 75 mm

Diameter på brännarhuvud: 44 mm

Diameter på brännarhuvud med kärlstöden utfällda: 110 mm

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension