Wild Country

Ascent Lite Belay

Artikelnummer: 40-ASCENTLTBLY

Lagerstatus: 2

Wild Country Ascent Lite Belay är en av de mer genomtänkta HMS karbinerna vi hittat på marknaden. Den funkar finfint till säkring, firning och standplats- och ankarbygge.
239  :-
ELLER

Detaljer

Det som gör att Ascent Lite Belay är mer genomtänkt än de flesta andra HMS karbiner är att Wild Country låtit den repbärande ytan av karbinen vara helt rund i godset. Detta innebär mindre slitage på både rep och karbin samt mindre risk för att hjälplåsande bromsar som till exempel Grigri2 fastnar i ofördelaktiga positioner. Resten av karbinen har I-beam konstruktion (att karbinens gods ser ut som en stålbalk till formen) för att få ned vikten. De flesta andra varumärken använder sig av I-beam konstruktion i hela karbinen, även den repbärande ytan, vilket aldrig blir lika bra som helt runt gods.

Wild Country Ascent Lite Belay är en HMS karbin med keylocklåsning i grinden, detta innebär att den inte lika gärna fastnar i till exempel slingor. Ascent Lite Belay har också en inbyggd vajer som förhindrar tvärbelastning av karbinen.

En solklar favorit hos oss på Fjällsport.

*Runt gods i den repbärande ytan minskar slitage på både rep och karbin.
*Inbyggd vajer förhindrar tvärbelastning av karbinen.
*Keylock grind.
*Stark.

Certifierad: CE EN 12275 typ H.

Brottstyrka:

Stängd grind: 26 kN.

Öppen grind: 8 kN.

Över grind: 7 kN.

Grindöppning: 21mm.

Vikt: 70 gram.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension