FrictionLabs

Bam Bam Chalk 5 oz

Artikelnummer: BAMBAM.5.0

Lagerstatus: 3

Friction Labs är kritan med högst andel Magnesium Karbonat på marknaden vi känner till. Magnesium Karbonat är det göttiga man vill åt i kritan. Vi har inte hittat någon bättre krita än Friction Labs so far.
189  :-
ELLER

Detaljer

Ok, det här med krita är rätt snårigt. Inte minst för att det förefaller vara subjektivt vilken krita man tycker presterar bäst. Dessutom är det väldigt svårt att få reda på sammansättningen på kritan som alltid har olika ingredienser för utfyllnad.

Nu har vi haft Friction Labs krita sedan den kom ut på marknaden. Och ärligt talat var vi rätt skeptiska till att beställa hem en krita som kostar så mycket. Inga problem sa Friction Labs, hur många prover vill ni ha? Vi provade själva så klart men i och med att vi är jäviga som butiksägare var det mer intressant vad våra mest skeptiska kunder tyckte. Så vi gav bort de flesta av proverna och fick feedback som underlag för eventuella framtida beställningar. Vi har hittills inte haft en enda kund som är missnöjd med hur Friction Labs presterar. Däremot är det upp till dig om du tycker skillnaden är värd priset Friction Labs betingar. Om du är sugen på att testa rekommenderar vi att du köper den minsta påsen för att sedan ha ett beslutsunderlag.

Skillnader mellan olika kritor är sammansättningen av Magnesium Karbonat, Kalcium Karbonat, torrgörande ämnen, tungmetaller och andra utfyllnadsämnen. Även de som säger att de har 100% Magnesium Karbonat i sin krita böjer på sanningen. Inte ens Friction Labs, som hävdar att de har högst andel Magnesium Karbonat i sin krita, säger att de har 100% Magnesium Karbonat. De flesta tillverkare av krita har en blandning av Magnesium Karbonat och Kalcium Karbonat för att det helt enkelt blir för dyrt med bara Magnesium Karbonat. Magnesium Karbonat är bra för klättring och Kalcium Karbonat-not so much.

De flesta upplever att Friction Labs sitter kvar bättre på händerna. En annan aspekt är att vi har kunder som är känsliga/allergiska för tungmetaller som upplever mindre eller ingen irritation när de använder Friction Labs än de andra tillverkarna av krita de provat.

Vi har inte hittat någon bättre krita än Friction Labs so far.

Har fått Editors Choice av Climbing.

Specifikationer:

Friction Labs lösa krita kommer i tre olika texturer:

Unicorn Dust: Den finast fördelade kritan.

Gorilla Grip: Mediumchunky och den mest populära av de tre. Kanske för att den är så där svenskt lagom.

Bam Bam: Minst finfördelad med ganska stora klumpar i.

Det är samma ingredienser i alla dessa, det är alltså bara hur chunky man vill ha sin krita som styr.

Vikt: 140 gram

Tester och videos:

Test Trainingbeta

Test UK Climbing

Test 99 Boulders

Test Vertical Gear

Test Power Company Climbing

Test Climbing

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension