Katadyn

BeFree EZ-Clean Membrane Filter Cartridge

Artikelnummer: KA8019641

Lagerstatus: 1

Katadyn Befree har bra flowrate, är lätt och packar smått. Här som utbytes-/reservdelsfilter.

399  :-
ELLER

Detaljer

Katadyn Befree har bra flowrate, är lätt och packar smått. Här som utbytes-/reservdelsfilter.

Befree är ett hålfiberfilter som renar 99.9999% av bakterier (t. ex. salmonella, cholera, E coli) och 99.9% av protozoa (t. ex. cryptosporidium och giardia).

Goa grejor med Befree:

  • Det är lätt. Bara filtret väger 32 gram.
  • Det har ett relativt högt flowrate (2 liter/minut). Denna flowrate minskas (som på de flesta små filter) ganska snabbt. Speciellt om du renar grumligt vatten.
  • Det går att rengöra filtret i fält. Dock med varierande resultat. Antingen skakar man flaskan med filtret på eller så kan man ta av filtret och drar det fram och tillbaka i vattnet för att få partiklar att lossna.
  • Det tar liten plats i packningen.
  • Det renar 1000 liter vatten. Mindre om vattnet är väldigt smutsigt.

Befree är ett bra filter. Men det finns en sak vi önskar Katadyn kunde gjort annorlunda. Det passar endast påsar från antingen Katadyn eller Hydrapak med sin öppning på 43 mm. Det är synd. Vi hade gärna sett att den passar på lättillgängliga PET flaskor och andra vattenpåsar också.

Befree är ett hålfiberfilter. Dessa hålfiber tål inte att frysas ned. Om du är ute med filtret när det riskerar att bli minusgrader är det viktigt att du förvarar det så att det inte fryser. Om det frusit är det inte säkert att det renar som det ska längre och du bör således byta ut filtret.

Vikt: 32 gram. 

Filter: Hollow Fiber Membrane 0.1 Micron.

Antal liter vatten som filtret kan rena. 1000 liter.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension