Y&Y

Belay Glasses - Classic

Artikelnummer: CLAS

Lagerstatus: 2

Y&Y Belay Glasses mer eller mindre eliminerar risken för gamnacke. Du kommer se konstig ut men det är det lätt värt.
769  :-
ELLER

Detaljer

Många är klättrarna som får besvär med smärta i nacken på grund av säkring av sin klätterpartner. Fler och fler skaffar säkringsglasögon till sin vardagsklättring. Detta för att det avlastar nacken i och med att man inte behöver böja på nacken för att titta uppåt. Om man inte skaffar ett par säkringsglasögon till sin vardagsklättring kommer man ögonaböj göra detta om man till exempel jobbar med att säkra andra eller när man åkt på sin första klättersemester till Kalymnos där ens väldigt långsamma men fotogeniska klätterpartner försöker göra den långa, branta och fotogeniska leden Aegialis som förövrigt måste vara den mest fotade leden i världen.

Det tar ett tag att vänja sig vid säkringsglasögon. I och med att man behåller periferiseendet men också ser uppåt kan man i början uppleva vad som skulle kunna betecknas som en mild variant av sjösjuka. Man kommer ganska snabbt fram till att det funkar bäst om man står still och låter bli att vrida på huvudet, i alla fall i början.

Y&Y har med sina Classic lyckats göra ett par lätta, smidiga säkringsglasögon av hög kvalitet till ett bra pris. 

Bågarna och skalmarna är tillverkade av en metall som är lätt, ogärna går sönder och som går att forma efter olika huvudformer. Sadeln (delen som ligger mot näsan) som är tillverkad av silikon är också inställbar för att passa alla former av näsor.

BK7 prismorna har hög optisk prestanda, den reflekterade bilden är helt klar.

Y&Y Classic är tänkta att kunna ha utanför ett par andra glasögon eller solglasögon. Är man beroende av sina glasögon och tycker det är klumpigt med två par glasögon gör man rätt i att kolla in Y&Y Clip Up istället. De fästs direkt i dina glasögon istället.

Y&Y Classic kommer med följande tillbehör:

Putsduk i microfiber
Extra silikonsadel i reserv
Ett annat par silikonsadlar för eventuell modifiering
Fyra stycken reservdelsskruvar
En stjärnmejsel
En rem för att kunna ha glasögonen hängandes runt halsen
Ett riktigt bra fodral med tillhörande karbin


Vikt: 36 gram

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension