OrganoTex

BioCare Sport Textile Wash 500ml

Artikelnummer: 102367

Lagerstatus: 1

OrganoTex BioCare Sport Textile Wash är ett tvättmedel som på ett skonsamt sätt tvättar rent, framför allt, plagg med en vattenavvisande förmåga.

169  :-
ELLER

Detaljer

OrganoTex BioCare Sport Textile Wash är vattenbaserad, innehåller inga flourkarboner, ingen fosfor och är biologiskt nedbrytbar. Himla trivsamt. Tvättmedlet är dessutom tillverkad av ett miljöteknikföretag i Sverige (produktionen ligger alltså i Sverige). Ännu mer trivsamt.

Vi tycker att detta tvättmedlet passar bäst till vattentäta/vattenavvisande plagg med en DWR behandling såsom regnjackor, vindjackor, softshell, syntetfyllda förstärkningsplagg och dylika plagg. Behöver du tvätta dun eller ull rekommenderar vi istället OrganoTex BioCare Wool & Down Wash eller Aclima Wool Schampoo.

OrganoTex BioCare Sport Textile Wash är bra på det sättet att det inte lämnar kemiska rester i plagget som kan påverka fukttransport och ventilation samt att den är skonsam gentemot DWR behandlingar.

Följ i övrigt instruktionerna som medföljer produkten.

Specifikationer:

Volym: 500 ml

Åtgång: 100 ml/tvätt.

Vattenbaserad och fri från lösningsmedel (VOC)

Fri från fluorkarboner (PFCs och PFAS), isocyanater, formaldehyd och cykliska siloxaner (D4, D5, D6) – (ämnen som är hormonstörande eller cancerogena och ofta används i textilkemi).

Snabbt biologiskt nedbrytbar.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension