DMM

Ceros Screwgate, Titanium/Lime

Artikelnummer: A562

Lagerstatus: 7

DMM Ceros Screwgate är en av de mer genomtänkta HMS karbinerna vi hittat på marknaden. Den funkar finfint till säkring och firning.

289  :-
ELLER

Detaljer

Det som gör att Ceros Screwgate är mer genomtänkt än de flesta andra HMS karbiner är att DMM låtit den repbärande ytan av karbinen vara helt rund i godset. Detta innebär mindre slitage på både rep och karbin samt mindre risk för att hjälplåsande bromsar som till exempel Grigri2 fastnar i ofördelaktiga positioner. Resten av karbinen har I-beam konstruktion (att karbinens gods ser ut som en stålbalk till formen) för att få ned vikten. De flesta andra varumärken använder sig av I-beam konstruktion i hela karbinen, även den repbärande ytan, vilket aldrig blir lika bra som helt runt gods.

Det utstickande "hornet" på karbinen ser till att repbromsar som Grigri och liknande inte kan glida vidare ned längs ryggen och hamna i en ofördelaktig position. Riktigt smutt lösning.

Ceros Screwgate är en HMS karbin med keylocklåsning i grinden, detta innebär att den inte lika gärna fastnar i till exempel slingor. Ceros Screwgate har också en inbyggd vajer som förhindrar tvärbelastning av karbinen.

DMM Ceros Screwgate är en av de absolut mest genomtänkta HMS-karbinerna vi har i vårt sortiment. Ett riktigt hantverk.

  • Runt gods i den repbärande ytan minskar slitage på både rep och karbin.
  • Horn som förhindrar bromsar som till exempel Grigri att hamna i en ofördelaktig position på karbinen. 
  • Inbyggd vajer förhindrar tvärbelastning av karbinen. 
  • Keylock grind.

Certifierad: EN 12275, EN 362

Brottstyrka:

Stängd grind: 25 kN.

Öppen grind: 7 kN.

Över grind: 7 kN.

Grindöppning: 20mm.

Vikt: 86 gram.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension