Petzl

Djinn Axess QD 6-pack

Artikelnummer: M060DA00

Lagerstatus: 1

Petzl Djinn Axess QD 6-pack är riktigt bra till sportklättring. Relativt stora karbiner gör hanteringen enkel, att klippa repet är lika lätt som en sommarbris.
1 079 :-
ELLER

Detaljer

Petzl Djinn Axess QD 6-pack är riktigt bra till sportklättring. Relativt stora karbiner gör hanteringen enkel, att klippa repet är lika lätt som en sommarbris.

Om man jämför priset Petzl Djinn betingar är det svårt att hitta någon annan quickdraw som presterar lika bra i samma prisklass. Karbinerna är som sagt stora, vilket gör dem lätta att hantera. De är för den sakens skull inte särskilt tunga i och med att de har I-beam konstruktion (att de ser ut som en stålbalk). I-beam konstruktionen gör att man får ned vikt men samtidigt behåller brottstyrkan. Att karbinerna är stora innebär också en större viktbärande yta vilket i sin tur innebär mindre slitage på både rep och karbin.

Båda karbinerna har keylock grindar. Att den har keylock grind innebär att den inte fastnar i slingor och bultar när man klipper eller behöver ta bort karbinen. Storleken på karbinerna betyder att grindöppningen är stor vilket ytterligare förbättrar hanterbarheten.

Den senare versionen av Djinnkarbinen med rak grind (den du klipper i bulten) har en detalj som är bättre än vad man först kan tro. Den har en fördjupning på framsidan av grinden och en groove på vardera sida av grinden. Det gör att du får ett avsevärt mycket bättre grepp om grinden när du med svettiga händer, darriga ben och pump ska klippa den där bulten som sitter precis lite för långt bort. En liten detalj som gör stor skillnad.

Slingan är 12 cm lång. Gummilåsning i botten av slingan för att hålla karbinen på plats när man klipper. Karbinen med rak grind klipps i utrustningen (kil/friend/bult etc) och karbinen med böjd grind för att klippa repet i.

För den prismedvetna sportklättraren. Har fått fem stjärnor av fem möjliga av Outdoor Gear Lab.

• Prisvärd quickdraw främst för sportklättring.
• Bra storlek på karbinerna innebär väldigt bra hanterbarhet.
• Grindar med keylocklåsning.

 

Certifierad: CE EN 12275 type B, UIAA, CE EN 566

Brottstyrka karbin:

Stängd grind 23 kN

Öppen grind 8 kN

Över grind 9 kN

Grindöppning: rak grind 24mm, böjd grind 27mm.

Brottstyrka slinga: 22 kN

Vikt: 107 gram/st.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension