DMM

Dragon Cam Set #2-4

Artikelnummer: A7352/4A

Lagerstatus: 1

DMM Dragon Cam är en single stem, dubbelaxlad kamkil med förlängningsbar slinga.
3 249 :-
ELLER

Detaljer

DMM Dragon Cam är en single stem, dubbelaxlad kamkil med förlängningsbar slinga.

DMM var det första varumärket som tog upp striden om dubbelaxlade kamkilar när Black Diamonds patent gick ut. Black Diamonds patent gick ut 2005 och Dragon Cams såg dagens ljus 2010. Sedan dess har de genomgått några små uppdateringar som att anläggningsytan blivit större och mer grippy (Triple Grip) samt att tumgreppet fått lite mer friktion också.

De dubbla axlarna möjliggör en större spännvidd, d v s att en given storlek hos Dragon Cam har möjlighet att passa fler sprickbredder än de motsvarande enkelaxlade kamkilar som finns på marknaden. De dubbla axlarna gör också att kamloberna inte kan ”invertera”, det vill säga rotera ur sitt ändläge uppåt.

Kamloberna på Dragon Cam har ingen anodisering vilket innebär att de bättre greppar i klippan. Triple Grip är kort förklarat spår i kamloberna som ytterligare ökar friktionen mot klippan. Jämfört med den tidigare versionen av Dragon Cams har denna uppdaterade versionen en större anläggningsyta vilket också främjar friktionen mot klippan. Dragon Cams har sannolikt bäst friktion mot klippa av de kammar vi säljer.

Dragon Cam har en förlängningsbar slinga som sitter i en thumb press istället för en thumb loop. Detta är unikt och det delar också upp användare i de som älskar Dragon Cams och de som h.... ehm...inte älskar Dragon Cams. Tanken med att ha en thumb press istället för en thumb loop är att den förlängningsbara slingan inte försvagas när den förlängs. Jämför detta med Wild Country's Friend där enheten försvagas med 2kN vid förlängd slinga. En annan fördel med thumb press är att Dragon Cams tar mindre plats att racka på selen. Motståndarna till thumb press menar att man behöver mer precision vid placering och att den är sämre att aidklättra med.

Oavsett vad man tycker om thumb press kontra thumb loop är Dragon Cams ett mästerverk när det kommer till hantverk. DMM håller generellt en högre standard gällande kvalitet och kvalitetssäkring än de flesta andra varumärken inom klättring. Detta bland annat för att de har sin produktion "in house". De lejer alltså inte bort sin tillverkning och detta innebär att de har mycket större kontroll på hela produktionskedjan.

Här i ett set om storlek 2, 3 och 4.

Certifierad: CE EN 12276.

Brottstyrka:

2: 14 kN.
3: 14 kN.
4: 14 kN.

Vikt:

2: 117 gram.
3: 128 gram.
4: 154 gram.

Spännvidd:

2: 24-41 mm.
3: 29-50 mm.
4: 38-64 mm.

Färgkodning:

2: grön.
3: röd.
4: guld.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension