Fusion Trek

Artikelnummer: SSOD-1FT

Lagerstatus: 2

Heliga makaron! Det tog bara nio år för vår önskan att gå i uppfyllelse. Äntligen har Soto tillverkat en "remote canister" brännare. Såklart i toppklass som allt annat Soto tillverkar.
1 359 :-
ELLER

Detaljer

Heliga makaron! Det tog bara nio år för vår önskan att gå i uppfyllelse. Äntligen har Soto tillverkat en "remote canister" brännare. Såklart i toppklass som allt annat Soto tillverkar. Fusion Trek är vad man kallar en "remote canister" brännare. Detta innebär att gastuben är placerad bredvid brännaren istället för att brännaren skruvas fast direkt i gastuben. Detta ger en lägre placerad brännare som är mer stabil och mindre utsatt för vind.

Vi har sedan 2013, då Soto släppte sin kioskvältare Windmaster, önskat oss en brännare som Windmaster fast med tre ben, gasbehållaren monterad på avstånd med slang och med ett större brännarhuvud. Nu är det här! 

Anledningen till vårt önskemål är att vi ville ha Soto's kvalitet och driftsäkerhet till en brännare som man kan laga lite större måltider på. Det vill säga lite mer stabilt. Samt att vi också skulle vilja ha en gasbrännare från Soto som passar bättre till vinterbruk. 

Vid vinterbruk vill man gärna ha en stabil brännare som kan hantera lite större kärl. Detta för att man kommer vilja smälta snö och det vill man helst inte göra i små kärl, det blir för meckigt helt enkelt. Fusion Trek hanterar större kärl med bravur.

En funktion som hamnar både i kategorin driftsäkerhet och effekt är deras Micro Regulator System. Micro Regulator System är en regulator som ser till att effekten är densamma oavsett om temperaturen är +20 grader eller -5 grader. Ni som har använt gaskök ett tag vet att effekten hos gaskök utan regulator blir bra mycket sämre redan runt 7-8 plusgrader. Detta beror på att gasen som är i flytande form i gasburken minskar trycket i burken när det är kallt vilket resulterar i att inte lika mycket gas kan komma upp till brännarhuvudet och effekten blir lidande. Micro Regulator System ser till att detta tryck är konstant vilket gör att Fusion Trek fungerar lika bra vid +20 grader som -5 grader. Addera Primus vintergas till denna ekvationen och du kan använda Fusion Trek ned till många minusgrader.

  • Brännarhuvudet är stort. Detta gör att värmen sprids mer jämnt under kärlen/stekpannan. Det innebär också att det då fungerar bättre till större kärl än brännare med mindre brännarhuvud.
  • Brännarhuvudet är konkavt och och har höga väggar. Detta gör att det blir svårt för vinden att komma åt själva brännarhuvudet och det lilla avståndet mellan brännare och kärl adderar till att relativt lite av effekten kan blåsa bort.
  • En hög effekt på 3260W.
  • För att vara en brännare av typen "remote canister" och med tanke på det relativt stora brännarhuvudet är Fusion trek lätt. 182 gram väger denna mäktiga pjäs.
  • Fusion Trek är blir rätt så packbar för att vara en "remote canister" brännare.
  • Vi gillar verkligen att slangen från gastuben till brännaren är mycket mjukare och mer flexibel än någon annan brännare vi har stött på. På de flesta andra brännare är slangen rätt styv och det begränsar hur man kan ha gastuben positionerad i förhållande till brännaren.
  • Soto är kända för sin driftsäkerhet. Vi har minst (i princip inga) reklamationer på brännare från Soto. Det är mer än vi kan säga om de andra dominerande varumärkena (förutom MSR som också har ett riktigt bra track record).
  • Trots att vredet sitter vid gastuben istället för vid brännarhuvudet har man riktigt bra justeringsmöjligheter av lågan. Det innebär dock att det blir en liten fördröjning när man vrider vredet på grund av avståndet.
  • Stabila kärlstöd med bra vinkel mot olika storlekar på kärl.

Vi spår Fusion Trek en mycket ljus framtid och tror att det kommer sopa banan med konkurrensen precis som Windmaster tidigare gjort. Vi kommer att använda Fusion Trek som vår nya go-to brännare vintertid (sorry MSR Windpro 2) och ber att få återkomma efter nästa vintertur (när detta skrivs är vi i juni 2022) över hur det presterar i redig kyla.

Certifierad: CE2797

Vikt: 
Brännaren: 182 gram
Packpåsen som medföljer: 11 gram

Bränsle: Gas

Effekt: 3260 W

Mått: 
I bruk: 43 x 14 x 10 cm
Ihopfälld: 11 x 6 x 10 cm

Diameter på brännarhuvud: cirka 61 mm

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension