Climbskin

Hand Cream, 30 ml

Artikelnummer: CSHC

Lagerstatus: 3

Climbskin Hand Cream är till skillnad från bivaxbaserade krämer en kräm som lättare och snabbare absorberas av huden. Bra för återfuktning och hudregeneration.
189  :-
ELLER

Detaljer

Vi påbörjar den här produktbeskrivningen lite annorlunda. 

Som den kritiska konsument du säkert är frågar du dig följande; finns det några vetenskapliga studier som stöder det Climbskin och alla som säljer det skriver? Det enkla svaret är...nej, det gör det inte. Det finns många lycksökare som bara vill tjäna sig en hacka och som har mantrat "There is a sucker born every minute" och det har dykt upp flera mer eller mindre seriösa aktörer inom detta segmentet de senaste åren. Det är bra att ifrågasätta.

Med detta avklarat kan du läsa igenom resterande produkttext lite mer nyanserat.

Faktum är att Climbskin först framstod som en av de ovan nämnda lycksökarna. Med mördande reklam (ganska dålig sådan) och elitklättrare som ambassadörer var produkten populär redan innan den kom ut på marknaden. Alla tyckte den var bra...utan att ha testat den. Typiskt misstänkt och vi var avogt inställda redan från början.

Efter en trög start hos oss på Fjällsport (vi ville vänta och se vad klättrare faktiskt tyckte om krämen innan vi tog in den i butiken) började det rulla på bra och vi har bara fått bra feedback. Climbskins styrka gentemot andra krämer i denna kategori är att den snabbare absorberas av huden. Detta innebär att man kan smörja in krämen när som, även kort tid innan klättring. Anledningen till att den absorberas snabbare är att Climbskin är en emulsion av vatten och olja istället för bivaxbaserad som till exempel Climb On. En annan fördel verkar vara att de flesta upplever att Climbskin har den bästa hudåterbyggande egenskapen, placebo eller inte. Många upplever också att handsvetten minskar vid användning vilket skulle kunna bero på tinkturen bestående av benzoin och silica som ingår i Climbskin.

Nackdelen med att den absorberas så snabbt är att den inte vårdar huden lika länge som bivaxbaserade krämer gör och listan av ingredienser har lite väl många svårtydda komponenter som skulle kunna göra vem som helst misstänksam, med eller utan foliehatt. Inte lika fint hantverk som Climb On (jämför listan med ingredienser) men Climbskin fungerar väl och gör det den ska.

Vi hade inte haft denna produkten i butiken om vi inte upplevt att den levererar.

Ingredienser:

Aqua
Aloe Barbadensis leaf
Glycerin
Stearyl Alcohol
Butyrospermum Parkii shea butter extract
Peg-6 stearate
Propylene Glycol
Butyrospermum parkii shea butter
Dimethicone
Silica
Alcoho Denat
Stearic Acid
Hippophae Rhamnoides oil
Mineral oil
Rosa Moschata seed oli
Glyceryl Stearate
Phenoxyethanol
Styrax Benzoin
Resin Extract
Ceteth-20
Steareth-20
Argania Spinosa kernel oil
Imidazolidinyl Urea
Allantion
Polyquaternium-7
Centella Asiatica Extract
Achillea Millefolium Flower Extract
Ethylhexylglycerin
Croton Lechleri Resin Extract
BHT
Potassium Sorbate
Sodium Benzoate
Sodium Hydroxide

Volym: 30 ml.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension