Rea

Haven Tarp, Gray

Artikelnummer: SMDHTG

Lagerstatus: 1

Six Moon Design Haven är en lätt hybrid mellan tält och tarp tillverkad i Silnylon.

1 999 :- 2 599 :-
ELLER

Detaljer

Six Moon Design Haven är en lätt hybrid mellan tält och tarp tillverkad i Silnylon. Vi kallar det för hybrid i och med att tältet/tarpen har 360 graders skydd samt två ingångar som öppnas och stängs med dragkedjor. 

Haven ger väldigt mycket skydd (4,9 kvadratmeter) till sin låga vikt (500 gram) och är tänkt att passa två personer. Haven är lätt att sätta upp med två stavar/stänger och sex stycken markpinnar (medföljer ej). Vill man ha ännu mer stabilitet i vind finns två extra fästen för stormlinor på långsidorna. Haven kan sägas vara ett klassiskt ryggåstält utan innertält. Detta ger stabilitet och väldigt bra utrymme i huvudhöjd. Stavarna/stängerna sätts till 117 cm vilket ger huvudhöjd upp till 114 cm.

Det går även att sätta upp Haven utan stavar eller stänger. De två fästena i vardera ände av taknocken gör att man kan hänga tältet/tarpen från träd eller dylikt istället.

De dubbla ingångarna samt att det finns ventilation uppe i nocken gör att man kan styra luftcirkulationen och därmed även kondensuppbyggnaden relativt bra i tältet. I och med att det går att höja och sänka tältet/tarpen går det också att styra hur mycket skydd eller ventilation man vill ha.

Adderar man tillbehöret Haven NetTent får man ett ”dubbelväggstält” med botten och skydd för insekter till den trevliga vikten av 950 gram.

Notera att stång/stav, innertält och markpinnar inte medföljer vid köp. Haven NetTent och Easton Carbon Fiber Pole 45" (114 cm) finns som tillbehör.

Notera också att denna tarp är tillverkad i Sil-Nylon. Det innebär att sömmarna inte är tätade. Det behöver du göra själv med Seamgrip+SIL. Detta medföljer ej.

Vikt: 500 gram.

Material: 30D Silicone Coated Nylon

Dragkedja: Storlek 3 YKK.

Dimension:

Längd: 290 cm (hela tältet) 224 cm (liggytan)

Bredd: 216 cm (hela tältet) 122 cm (liggytan)

Höjd: 114 cm

Behöver sex markpinnar för uppsättning. Åtta stycken om du vill spänna ut stormlinorna på sidorna också. Markpinnar medföljer ej.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension