Edelrid

Jul 2 Belay Kit Bulletproof Triple

Artikelnummer: 737320003290

Lagerstatus: 13

Jul2 är Edelrids variant på hjälplåsande broms främst för sportklättring och gymklättring. Här i paket med Edelrid Bullet Proof Triple HMS karbin.
699  :-
ELLER

Detaljer

Jul2 är ergonomisk och intuitiv att använda. Den är lätt att både ta hem och mata ut rep med. Det den får minuspoäng för är att det är svårt att hitta sweetspoten när man sänker ned en annan klättrare. Det blir gärna lite ryckigt. Men som med alla grejor, man lär sig det man använder och har man lite tålamod kommer det funka fint.

Det första man noterar när man får en Jul2 i handen är tyngden. Den är verkligen robust och slitstark. Den är tillverkad i rostfritt stål och kommer överleva dig så skriv in den i testamentet. Jul2 passar bäst ihop med HMS karbiner. Värt att notera är att Jul2´s egenskaper gällande rephantering skiljer sig beroende på vilken typ av HMS karbin du använder. Godset i HMS karbiner är olika på olika modeller till exempel om de har runt gods eller en I-beam konstruktion. 

Notera också att detta är en hjälplåsande broms och inte en självlåsande broms. Du ska alltid ha en hand på repets fria ände.

*Hjälplåsande.
* Ergonomisk.
* Lätt att ta hem och mata ut rep med.
* Slitstark.

Edelrid Bulletproof Triple FG HMS karbinen har alla "bells & whistles" man kan önska sig. Det är en aluminiumkarbin men Edelrid har lagt stål på slitytan för att förlänga livslängden på karbinen. Den har en trippelstängning, det vill säga att det behövs tre rörelser för att öppna grinden. Och slutligen har den en vajerdel i botten av karbinen för att förhindra tvärbelastning av karbinen.


Jul2:

Certifierad: EN 15151-2, CE 0123.

Kompatibel med rep från 8,9mm till 11mm.

Vikt: 105 gram 

Bullet Proof Triple HMS:

Certifierad: 

Styrka:

Stängd grind: 24 kN.

Öppen grind: 7 kN.

Över grind: 8 kN.

Grindöppning:

Vikt: 91 gram.

Stängning: Trippellåsning.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension