Rea

Ocun

Dominator FTS

Artikelnummer: 04722

Lagerstatus: 4

Ocún Paddy Dominator FTS är för närvarande vår mest populära, prisvärda och kompetenta crashpad för både högbollar och vanlig bouldering.


Notera att vi inte skickar crashpads. Det går att köpa dessa i webshopen men bara för upphämtning i den fysiska butiken.

2 799 :- 3 299 :-
ELLER

Detaljer

Detta är den senaste versionen som kom våren 2022.

Ocún Dominator FTS är en väl genomtänkt produkt som tickar de flesta boxarna en bouldrare kan önska av en crashpad.

Följande detaljer skapar en riktigt bra helhet:

  • Fyllningen, den viktigaste komponenten i en crashpad är innovativt uppbyggd. Ocún Dominator har tre lager skum. Första lagret du landar på består av 20 mm PE-skum (Polyeten) av hög densitet. Ju högre densitet desto bättre då det garanterar lång livslängd. Andra lagret är innovativt och unikt. Det består av ett ca 105 mm tjockt skum av öppna celler (mjukare än PE-skum) med en massa vertikala hålrum i. Det är detta lagret Ocún kallar FTS Absorption Block och FTS står för Foam Tube Suspension. De vertikala hålen är tänkta att dämpa genom att luften trycks ut när man landar på mattan, det fungerar väldigt väl. För att detta lagret inte ska bli för mjukt har Ocún stoppat in rör av skum med stängda celler (högre densitet och därmed hårdare) i en del av hålrummen. Detta innebär också att mattan dämpar väl ända ut i kanterna. Det sista lagret som ligger mot backen består av ca 10 mm mjukare och enklare skum för att crashpaden ska forma sig efter underlaget. 
  • Fodralet består av slitstark Nylon (det gula) och Cordura Ballistic (det svarta som är en ännu mer slitstark variant på Nylon) på ovansidan. Undersidan består av en gummerad Cordura 650d vilket innebär att Dominator inte suger åt sig väta eller att det fastnar så mycket smuts på sidan du sedan ska bära på ryggen eller lägga i bilen. Nackdelen är att den svarta vattentäta delen kan bli varm mot ryggen. På fodralets ovansida finns en riktigt smutt matta för att torka av skorna på. Detta är inte helt oviktigt då det till exempel är ett stort problem i Fontainebleau att folk klättrar med smutsiga skor vilket sliter på den fina sandstenen.
  • Bärsystemet är följsamt och bekvämt. Axelremmarna är tillverkade av gummi och skum. Detta innebär att dessa inte heller vill dra åt sig väta eller smuts. Axelremmarna är perforerade och detta borgar för en bättre andning. Axelremmarna går att konfigurera som ryggsäck eller som en axelväska.
  • Möjligheten att konfigurera Dominator som en vanlig crashpad eller som en avlång padda för traverser eller för att bättre få plats på trånga ställen. Detta görs med dragkedjan som fäster de två halvorna mot varandra. För att avlasta dragkedjorna och för att få paddan att ligga platt utan att vika upp sig i mittenvecket vid fall finns två stycken kraftiga kardborrefästen på undersidan.
  • Dominator fungerar även superbra som soffa. Himla lägligt för vilodagarna när du sitter och äter pain au chocolat samt häcklar dina vänner som inte kommer upp för sina projekt.
  • Spännen i aluminium borgar för att de inte går sönder.

Ocún Paddy Dominator FTS är av förhållandevis portabel storlek för att vara en tjock högbollspadda. Den är också lätt vilket beror på FTS-systemet. En riktigt bra padda helt enkelt.

Har fått Highly Recommended av UK Climbing.

Vikt: 5,7 kg.

Storlek utfälld: 100x132 cm eller 200x66 cm.

Storlek hopfälld: 100x66x29 cm.

Tjocklek: 14,5 cm.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension