Ocun

Moonwalk FTS

Artikelnummer: RP04723

Lagerstatus: 3

Ocún Moonwalk FTS är en crashpad lagom till det mesta. Den är till ytan lika stor som Ocún Dominator och lika tjock som Ocún Incubator vilket gör den till en riktig allätare.


Notera att vi inte skickar crashpads. Det går att köpa dessa i webshopen men bara för upphämtning i den fysiska butiken.

2 999 :-
ELLER

Detaljer

Detta är den senaste versionen som kom våren 2022.

Man skulle kunna tro att Ocún Moonwalk FTS är en svensk produkt...för att den är så himla lagom. Den är lagom stor till ytan samtidigt som den har så pass tjock och bra fyllning att den också fungerar till de lite högre problemen.

-Den viktigaste komponenten i en crashpad är fyllningen. Moonwalk har tre lager skum av bra kvalitet. Första lagret du landar på består av 20 mm PE-skum (Polyeten) av hög densitet. Ju högre densitet desto bättre egenskaper för bouldering då det borgar för bra dämpande egenskaper över tid. Mittenlagret består av 50 mm av vad Ocún kallar PUR-foam, vilket är ett skum med mjuk elastomer av Polyuretan. På vanlig svenska innebär detta ett skum som har lägre densitet men som kan töjas avsevärt utan att materialet brister, och att de ursprungliga dimensionerna återtas, när belastningen upphör. Det är detta lagret Ocún kallar FTS Absorption Block och FTS står för Foam Tube Suspension. De vertikala hålen är tänkta att dämpa genom att luften trycks ut när man landar på mattan, det fungerar väldigt väl. För att detta lagret inte ska bli för mjukt har Ocún stoppat in rör av skum med stängda celler (högre densitet och därmed hårdare) i en del av hålrummen. Detta innebär också att mattan dämpar väl ända ut i kanterna. Och slutligen har Ocún fläskat på med ytterligare hela 40 mm PE-skum av hög densitet på sidan som ligger mot backen.

-Fodralet består av slitstark Nylon (det gröna) och Cordura Ballistic (det svarta som är en ännu mer slitstark variant på Nylon) på ovansidan. Undersidan består av en gummerad Cordura 650d vilket innebär att Moonwalk inte suger åt sig väta eller att det fastnar så mycket smuts på sidan du sedan ska bära på ryggen eller lägga i bilen. Nackdelen är att den svarta vattentäta delen kan bli varm mot ryggen. På fodralets ovansida finns en riktigt smutt matta för att torka av skorna på. Detta är inte helt oviktigt då det till exempel är ett stort problem i Fontainebleau att folk klättrar med smutsiga skor vilket sliter på den fina sandstenen.

-Bärsystemet är följsamt och bekvämt. Axelremmarna är tillverkade av gummi och skum. Detta innebär att dessa inte heller vill dra åt sig väta eller smuts. Axelremmarna är perforerade och detta borgar för en bättre andning. Axelremmarna går att konfigurera som ryggsäck eller som en axelväska.

-Möjligheten att konfigurera Moonwalk som en vanlig crashpad eller som en avlång padda för traverser eller för att bättre få plats på trånga ställen. Detta görs med dragkedjan som fäster de två halvorna mot varandra. För att avlasta dragkedjorna och för att få paddan att ligga platt utan att vika upp sig i mittenvecket vid fall finns två stycken kraftiga kardborrefästen på undersidan.

-Spännen i aluminium borgar för att de inte går sönder.

Ocún Moonwalk kvalar lätt in som en av de bästa paddorna i standardstorlek. En annan padda att kolla på och jämföra med i detta segmentet är Moon Warrior som kanske är den största konkurrenten.

Vikt: 5 kg.

Storlek utfälld: 100x132 cm eller 200x66 cm.

Storlek hopfälld: 100x66x20 cm.

Tjocklek: 10 cm.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension