Beastmaker

Beastmaker 1000

Artikelnummer: BM1000

Lagerstatus: 1

Om du har klättrat ett tag och känner att du börjar plana ut skulle träning på Beastmaker 1000 kunna vara ett steg i rätt riktning…eller inte beroende på hur smart du lägger upp träningen.
1 499 :-
ELLER

Detaljer

Att träna på greppbräda kan vara ett relativt snabbt sätt att bli starkare i fingrarna i olika greppkonfigurationer. Det kan också vara ett snabbt sätt att bli skadad i fingrarna om man inte vet hur man lägger upp träningen. Läs på hur du bör lägga upp träningen innan du sätter igång, en bra början är att läsa Dave MacLeods böcker 9 out of 10 climbers make the same mistakes, Make or break samt länken nedan där han ger tips om träning på just Beastmaker.

Beastmaker 1000 är brädan för den relativt färska klättraren med lite större och ergonomiskt snällare grepp för den som inte har tränat på greppbräda tidigare.

Beastmakerbrädorna är tillverkade i massivt tulpanträ (trädet ser ut som Lönn med tulpaner på). Det tycker vi är bra ur lite olika synpunkter:
*Trä är mer skonsamt mot huden. Det innebär att du inte behöver slösa på din dyrbara hud inför ditt projekt utomhus.
*Trä suger åt sig fukt. Du kommer snabbt märka att du inte behöver lika mycket krita när du tränar på trä. Faktum är att det ofta är kontraproduktivt med mycket krita på trä, man glider istället för att fastna.
*Beastmakerbrädorna är tillverkade på ett miljömässigt, socialt välgörande och ekonomiskt försvarbart sätt certifierat av FSC (Forestry Stewardship Council).

Utöver detta använder Beastmaker bara energi från förnybara källor, mestadels vindkraft.

Beastmaker 1000 har följande:
* Två juggar.
* Slopers i 35 grader.
* Slopers i 20 grader.
* En jättedjup fyrafingers pocket.
* Två djupa fyrafingers pockets.
* Två djupa trefingers pockets.
* Två djupa tvåfingerspockets.
* Två mediumdjupa fyrafingers pockets.
* Två små fyrafingers pockets (10mm).
* Två mediumdjupa tvåfingers pockets.
* Två mediumdjupa trefingers pockets.

När du läst Dave MacLeods böcker kan du dessutom ladda ned en app från Beastmaker med träningstips här: https://www.beastmaker.co.uk/collections/the-beastmaker-app

Med brädan följer:
Sex skruvar (2x70mm, 2x60mm och 2x50mm).

Beroende på vilken typ av vägg du har tänkt sätta upp brädan på behöver du antagligen en backboard. Det är en träplatta (förslagsvis plywood) som du först sätter fast i väggen med adekvata plugg och skruv. Skruva därefter fast greppbrädan i denna. Detta för att få en bättre hållfasthet i väggen.

Brädans dimensioner: Bredd 58 cm Höjd 15cm Djup 5,8cm

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension