Lapis

Lapis Brush Original

Artikelnummer: LAPIS

Lagerstatus: 16

Lapis plastborste är sannolikt klättervärldens mest använda och kända borste.
70  :-
ELLER

Detaljer

Lapis var de första eller i alla fall bland de allra första att använda vildsvinsborst på sina klätterborstar. Vildsvinsborst har visat sig fungera bäst på klippa oavsett sort. Plastborst är för hårda och sprätter mer än går ned i klippans struktur och är därför sämre till syftet. Dessutom bidrar plastborst till att greppen kan bli polerade samt att plast hamnar i naturen.

Förutom att använda vildsvinsborst är Lapis borste en av de mer ergonomiskt utformade borstarna på marknaden samt att den är mycket smidigare än de flesta borstarna i trä. Detta innebär att den är lättare att komma åt med på tajta ställen.

Den har dock en stor nackdel. Och det är att den är tillverkad av just plast. De har en tendens att gå av precis mellan handtaget och borsten. Detta kan bero på två saker. Att man borstar för hårt, detta gäller speciellt om man har den på en stick, då "känner" man inte hur hårt man borstar. Eller att borsten är gammal och plasten därmed åldrats. De flesta borstar hårdare än vad man behöver. Vildsvinsborsten går ned fint i strukturen på klippan eller plastgreppen utan nämnvärt tryck. Är man noga med detta går borsten sannolikt inte av samtidigt som själva vildsvinsborsten håller mycket längre.

Osorterade färger. Du kan alltså inte välja färg utan får snällt vara nöjd med den färgen du får. Lite spännande ändå, undra vilken färg du får?

Material: Plast och vildsvinsborst.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension