Rea

Lunar Duo Outfitter

Artikelnummer: 20110

Lagerstatus: 1

Six Moon Designs Lunar Duo Outfitter är ett mycket prisvärt och förhållandevis lätt tält för två personer.
1 999 :- 2 499 :-
ELLER

Detaljer

Six Moon Designs Lunar Duo Outfitter är ett mycket prisvärt och förhållandevis lätt tält för två personer. Det som skiljer Lunar Duo Outfitter jämfört med Lunar Duo Explorer är att Six Moon Design har använts sig av en billigare och tyngre väv i Lunar Duo Outfitter. Väven i Lunar Duo Outfitter är PU-belagd vilket blir ganska så mycket billigare än en väv belagd med silikon men baksidan är att livslängden blir kortare.

Lunar Duo Outfitter är ett enkelväggstält. Det vill säga att det inte har ett innertält som de flesta är vana vid. För dig som inte har erfarenhet av enkelväggstält tidigare innebär det här följande skillnader mot ett tält som har ett inner- och yttertält:

  • Enkelväggstält blir lättare men kan fortfarande ge ett fullgott skydd. 
  • Enkelväggstält kan inte behålla värme lika bra. 
  • I enkelväggstält märker man mer av kondens.

I och med att Six Moon Designs tillverkat Lunar Duo Outfitter som ett ryggåstält får man ett rymligt tält till låg vikt. För att göra tältet ännu mer rymligt har SMD två stycken böjda stänger i nocken (en på vardera sida/ingång). Detta gör att väven lyfts upp och det blir rymligare inuti tältet. Det behövs antingen två stavar eller två stänger (SMD Easton Carbon Fiber Pole 45"). Dessa medföljer ej vid köp. Stavarna (eller stängerna) sätts till 114 cm vilket gör att detta tält passar även långa personer. Detta är relativt högt då de flesta standardtälten på marknaden brukar ha en takhöjd på 100-110 cm.

Lunar Duo Outfitter har två ingångar med två dörrar vardera. Man kan konfigurera dörrarna på lite olika sätt beroende på väder och önskade ventilationsmöjligheter. Man kan ha båda dörrarna öppna, stängda eller ha en dörr öppen. För att vara ett lätt tvåmanstält har Lunar Duo Outfitter relativt stora absider. Du får lätt plats med packningen utan att det blir jobbigt att ta sig in och ut ur tältet. Ingångarna har väggar och dörrar av myggnät. Två ingångar betyder mycket bättre ventilationsmöjligheter än om man bara har en dörr. Speciellt med tanke på att båda väggarna innanför dörrarna bara består av myggnät.

Vill man ha ytterligare skydd mot vind kan man helt sonika sänka stavarna så att väggarna och dörrarna kommer närmare marken och dra ned kortsidorna mot marken. Då får man dock leva med mer kondens i och med att ventilationen blir sämre. Väven kommer också sacka en del om man sänker stavarna.

Det krävs ett minimum av sex markpinnar (medföljer ej) för uppsättning. Ytterligare sex markpinnar behövs om du vill spänna ut sidorna för att maximera innerutrymmet och ha mer skydd vid vind. Notera att stänger/stavar inte följer med tältet vid köp. Har du ställbara stavar behöver du inga stänger.

Vi tycker att Lunar Duo Outfitter passar bäst till tresäsongsbruk i låglandsterräng. Det går att dra upp det på kalfjället men bara om det är bra väder (läs lite vind). Vid mycket vind väsnas tältet en del och trots Six Moon Designs egen produktbeskrivning att det tål hur mycket vind som helst i exponerad terräng håller vi inte med. I övrigt anser vi att det är svårt att slå Lunar Duo Outfitter när det kommer till pris i förhållande till vikt och packvolym.

Observera att sömmarna inte är tätade. Det behöver du göra själv. Vi rekommenderar att du använder Seam Grip.

Vikt: 1616 gram.

Material: 
Yttertält: 190T Polyester.
Golv: 190T Polyester.
Myggnät: 40D No-see-um
Dragkedjor: #8
Förböjda bågarna: Easton 7075 HS

Mått:
Golvyta: 3,2 m2
Yta absid styck: 1,1 m2
Mått golv: bredd 137 cm längd 229 cm
Höjd: 114 cm
Packvolym: 38 x 15,2 cm


Skriv din egen recension

Skriv din egen recension