Rea

Therm-A-Rest

NeoAir UberLite Regular

Artikelnummer: 10744

Lagerstatus: 1

Thermarest NeoAir UberLite är fantastiskt mycket liggunderlag till makalöst lite packvolym och vikt.
1 889  :- 2 699  :-
ELLER

Detaljer

Thermarest NeoAir UberLite är fantastiskt mycket liggunderlag till makalöst lite packvolym och vikt. Vad sägs om 250 gram men ändå med en tjocklek av 6,4 cm och ett R-värde på 2,0.

Men...det finns alltid en baksida. Att Thermarest pressat ned vikten påverkar så klart slitstyrkan och livslängden. Om du köper detta liggunderlaget behöver du vara uppmärksam på hur du behandlar det. Jämför man NeoAir UberLite med NeoAir Xlite så har till exempel UberLite hälften så tjock ytterväv (15D mot 30D). Det andra är priset, NeoAir UberLite tömmer din plånka snabbare än blixten slår ned.

NeoAir UberLite har ett R-värde på 2,0. Vi skulle säga att det funkar fint till sen vår, sommar och tidig höst i låglandsterräng och till sommarbruk på fjället. Adderar du ett cellplastliggunderlag kan du såklart dra ut på säsongerna en del mer.

Anledningen till att Thermarest fått NeoAir så lätta är att de inte behöver någon fyllning i kanalerna. Konkurrenter stoppar oftast in dun eller syntetfibrer i kanalerna för att luften ska kunna bära värme. NeoAir har istället små kanaler utan fyllning uppbyggda på ett lite mer komplicerat sätt. Små kanaler innebär att luften inte kan röra sig så mycket och därmed kylas ned lika lätt. Och så har NeoAir vad Thermarest kallar Triangular Core Matrix. Detta är ett sinnrikt system uppbyggt på en himla massa trianglar som bidrar till att varm luft kan bindas och att ytan som kan kylas ned minimeras. Triangular Core Matrix är också det som gör att liggunderlaget får stabilitet och komfort.

Avsaknaden av fyllnadsmaterial i kanalerna gör att NeoAir blir lätta och väldigt packbara.

En annan komforthöjande detalj är att kanalerna är horisontella i stället för vertikala. Horisontella kanaler kan följa kroppen på ett bättre sätt. Detta innebär att man kan pumpa upp liggunderlaget riktigt hårt men ändå få en komfort. Om man däremot pumpar upp ett liggunderlag med vertikala kanaler riktigt hårt blir det som en hård studsmatta som inte följer kroppen utan man är allt som oftast tvungen att släppa ut luft för att kroppen ska sjunka ned i liggunderlaget istället för att liggunderlaget följer kroppen.

Vi har sålt Thermarest sedan Fjällsport öppnade 2001 och NeoAir sedan de kom ut på marknaden. Volymmässigt har vi sålt mest Thermarestliggunderlag och ser vi till reklamationer på grund av fabrikationsfel har vi minst reklamationer på Thermarest. Det är ett bra betyg.

Alla uppblåsbara liggunderlag är punkterbara, oavsett hur bra de är i övrigt. Se alltid till att ta med dig en lagningssats. Vi har varit dumma nog att skippa lagningssatsen och har fått lida för det.

Vikt: 250 gram

Mått uppblåst: 183 x 51 x 6,4 cm

Mått packad: 15 x 9 cm

Material:
Ovansida i 15D Rip Nylon.
Undersida i 15D Nylon.

R-värde: 2,0

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension