Petzl

Ouistiti

Artikelnummer: C068AA00

Lagerstatus: 1

Petzl Ouistiti är en bekväm och inställbar helkroppssele för barn.
759  :-
ELLER

Detaljer

Petzl Ouistiti är en av de mer vadderade helkroppsselarna på marknaden. Många tillverkare har ingen vaddering på benslingorna vilket gör att det kan bli obehagligt för barnet. Ouistiti har en mer heltäckande vaddering; axelremmar, midjeband och ben är vadderade.

Ouistiti är också mindre benägen att trassla ihop sig än andra helkroppsselar vilket besparar en från en hel del frustration. Helkroppsselar utan vaddering kan lätt bli lite som rubiks kub. Om den är ihoptrasslad när man packar upp den är det bara att ta i den oranga inknytningspunkten och skaka till så faller allt på plats.

Inställningarna på Ouistiti är genomtänkta. De sitter för det första på ryggen, vilket innebär att barnet inte kan komma åt och lossa dessa själv. Inställningen består av fyra stycken snabbspännen. Två stycken för axelremmarna och två stycken för finjustering. Benslingorna har ingen justering.

Inknytningspunkten för klättring är grön och sitter som sig bör på framsidan. Det finns dessutom en orange inknytningspunkt på ryggen för att knyta in ett andra rep vid klättring. Varför då tänker kanske du nu? Jo, det flesta mindre barn klättrar på mindre brant klippa och vid nedfirningen finns det en risk att de "släpas" längs med klippan vilket ju inte är helt skönt. Har man ett rep i den bakre inknytningspunkten kan man få ut barnet från klippan så att detta slipper hända. 

Här kommer en generell förklaring när man bör välja en sittsele eller en helkroppssele för barn. Små barn är ofta tyngre i övre delen av kroppen och riskerar att tippa upp och ned om de har en sittsele. Små barn har sällan utvecklade höftben som ska fungera som "lås" när man använder sittsele och då finns det risk att glida ur selen. Så om barnet är topptungt och inte har utvecklade höftben är det helkroppssele som gäller. När viktfördelningen på barnets kropp är mer jämnt fördelad mellan över- och underkropp samt har utvecklade höftben kan man gå över till sittsele.

Petzl Ouistiti är designad för barn upp till 30 kg.

Tillverkad för barn upp till 30 kg.

Certifierad: EN 12277 typ B, UIAA.

Storleksguide:

Midjeband: 58-70 cm

Benslingor: 32-40 cm

Vikt: 410 gram.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension