Pamo

Pamostick Deluxe Short

Artikelnummer: PAB20S

Lagerstatus: 3

Pamostick Deluxe Short från Pamo är en riktigt stabil stick. Både teleskopstången, flicklock-låsningen och borsten av vildsvinsborst håller hög kvalitet.
1 169 :-
ELLER

Detaljer

Pamostick Deluxe Short från Pamo är en stabil stick. Både teleskopstången, flicklock-låsningen och borsten av vildsvinsborst håller hög kvalitet.

Borsten och infästningen till borsten är tillverkad av ABS-plast (arylonit butadiene styrene) som är slitstarkt och stöttåligt. Det är faktiskt samma typ av plast som används i klätterhjälmar vilket säger en del om tåligheten. Borsten på borsten (kan man egentligen säga så?) är så klart av vildsvinsborst vilket har visat fungera bäst på klippa oavsett sort. Plastborst är för hårda och sprätter mer än går ned i klippans struktur och är därför sämre till syftet. Dessutom bidrar plastborst till att greppen kan bli polerade samt att plast hamnar i naturen. Borstarna är utbytbara.

Huvudet som både borsten och teleskopstången fästs i är tillverkat av tåligt nylon och är justerbart 180 grader. Detta gör det till en fröjd att få till rätt vinkel på borsten för den där svårborstade slopern fyra och en halv meter upp (om du är 160 cm lång och sträcker upp armen).

Teleskopstången är tillverkad av aluminium och är tredelad. Skillnaden på denna varianten jämfört med Pamostick Short är att den har flicklock-låsning istället för skruvlåsning. Detta medför två saker; den är mer driftsäker. Med det menat att flicklocklåsning i princip alltid överlever motsvarande skruvlåsning i livslängd. Det andra är att hela sticken blir styvare. Det är bra för man vill inte att kraft ska försvinna när man har den helt utfälld. Skaftet är också mycket kraftigare än på Pamostick Short vilket ytterligare bidrar till styvhet och slitstyrka. Denna varianten av Pamostick har också mjuka skumgrepp på skaftet vilket gör att man både får bättre grepp och att det är skönare mot din sloperslitna hud. Pamostick Deluxe Short är också något längre än Pamostick Short.

Pamostick Deluxe Short kommer med Pamobrush Large. Pamobrush Small för de mindre greppen samt finlir och Pamobrush Large (när du borstat slut på den medföljande) finns som tillbehör under just fliken tillbehör.

Tillverkad i Japan av Pamo.

Längd: 0,96-2,05 meter

Material:

Borsten är tillverkad av ABS-plast och vildsvinsborst.

Teleskopstången är tillverkad av aluminium.

Huvudet som både borsten och teleskopstången fästs i är tillverkat av tåligt nylon och är justerbart 180 grader.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension