Rhino Skin Solutions

Performance, 3.5 oz

(2)
Artikelnummer: RSSP35

Lagerstatus: 11

Rhino Performance är något så ovanligt som en vårdande kräm som samtidigt minskar svettningar. The Holy Graal för klättrare.
419  :-
ELLER

Detaljer

Rhino Performance är något så ovanligt som en vårdande kräm som samtidigt minskar svettningar. The Holy Graal för klättrare. The Holy Grail om du är fan av antingen japanska metalband eller Monty Python, kanske båda?

Tidigare har man fått välja mellan att antingen kleta på Antihydral för att minska svettningarna eller något vårdande som Climb On på kvällen för att vårda den stackars tunna huden i förhoppning om att den ska hålla för ytterligare en dags klättring. Kletade man på Antihydral riskerade huden att spricka eller bli för torr och att huden därmed blev känsligare och om man kletade på Climb On blev huden liiite bättre men var fortfarande så tunn att svetten sprutade åt alla håll. En annan nackdel med båda dessa alternativen är att det får samma resultat, man kan inte direkt använda händerna till något vettigt efter applicering. Därav applicering endast vid sänggående.

Med Rhino Performance behöver man inte välja. Performance innehåller Methenamine men lite mer sparsamt (4%) än Dry (8%) och Tip Juice (12%) samt vårdande ämnen som bland annat olja från druvkärnor, honung, lavendelolja, tea tree olja, avkok på rosmarin och vax. Så Performance både minskar svettningar och vårdar huden samtidigt. Den går också in i huden lättare än de flesta andra alternativ vilket innebär att du faktiskt kan använda händerna ett tag efter applicering. Med Performance är det lättare att behålla balansen mellan följsam, välmående hud och torr hud. Det går också att använda den mycket mer frekvent än till exempel Dry eller Tip juice. 

Rhino rekommenderar användning tre till fem dagar i veckan. Bra att veta är att om du applicerar Performance flera dagar på raken får man en kumulativ effekt, det vill säga att effekten av Methenaminet blir starkare för varje applicering.

Inte för att vi tror att du gör det men för säkerhets skull nämner vi att du inte ska applicera Performance i ögonen (?), näsan (but why?) eller äta det. Då blir du en torr jävel och bör genast ringa giftinformationscentralen. De har hört de mest konstiga saker så du behöver inte skämmas.

Instruktion för applicering:
Tvätta händerna.
Prutta ut en ärtstor del kräm ur tuben och gnugga in den i händerna tills det är helt absorberat. Gör detta 6-8 timmar innan aktivitet.
Fler appliceringar ger en kumulativ effekt.
Efter den första appliceringen kan du applicera krämen en till tre gånger i veckan för att underhålla effekten.
Effekten kan räcka upp till fyra dagar efter applicering (beroende på hudtyp).

Tillverkad i Bend, Oregon, USA.

Volym: 103,5 ml (3,5 oz).

Form: Flaska med pump.

Ingredienser:
Vatten
Grape Seed Oil (olja från druvkärnor)
Honung
Stearic Acid (Stearinsyra från växtriket, fungerar som emulgeringsmedel)
Emulsifying Wax (från växtriket)
Peppermint Oil (olja från Pepparmynta)
Rosemary Extract (avkok på Rosmarin)
Lavender Oil (Lavendelolja)
Dimethicone (fuktbevarande, dock en kontroversiell ingrediens)
Methenamine 4% (antiperspirant)
Tea Tree Oil
Thyme Oil (olja från Timjan)
Willow Bark (bark från Pil)
Menthol

Tillverkad i Bend, Oregon, USA.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension

Recensioner

Bra! by Niklas (Skrevs den 2019-06-30)
Jag gillar den, den luktar inte allt för illa, gör huden tuffare och minskar svettningar något.
Något dyr men man använder väldigt lite per gång.
Vet inte riktigt om den vårdar så mycket, men perfekt att bygga upp huden innan en resa!
Rhino skin har räddat mitt liv by Ola (Skrevs den 2019-02-11)
Det här är verkligen bra grejer. Jag har usel hud som är fuktig och tunn som slits ned/av fort när jag klättrar (svettas mycket om händerna, till den grad att flytande krita inte täcker fingertopparna i mer än ett par sekunder) . Under senaste året har jag varit begränsad i min träning av att huden tar slut långt innan resten av kroppen -- jag kunde inte klättra mer än ca 3 timmar per vecka innan huden tog slut. Därmed insåg jag att jag behövde en produkt som denna, vilken jag köpte tillsammans med den starkare Dry. Jag har nu hunnit experimentera i ett par veckor, och har funnit följande:
1: Effekten byggs upp över tid och jag märkte inte så stor effekt efter 2-3 applikationer, och därmed överdoserade jag i början och förlorade huden efter en varmdusch då min nyvunna valkiga hud trillade av. Ta det lugnt i början.
2: DET FUNGERAR! Trots att jag har riktigt usel hud räcker Performance för mig, och jag tar på den tre dagar i veckan, kvällen innan träning. Min hud är nu torr (behöver inte ens krita upp inför varje problem) och räcker uppskattningsvis 3-4 gånger längre än tidigare (har inte hittat gränsen än då mina leders och musklers återhämtningstid nu är längre än hudens, YAY).

Tack Rhino skin och Fjällsport för att ni räddat min klätterträning.