PocketRocket DLX

Artikelnummer: 10955

Lagerstatus: 3

Whaat! MSR har gjort en Windmaster? Jajemän, MSR Pocket Rocket DLX är indeed misstänkt lik Soto Windmaster.
1 199 :-
ELLER

Detaljer

Whaat! MSR har gjort en Windmaster? Jajemän, MSR Pocket Rocket DLX är indeed misstänkt lik Soto Windmaster.

MSR är inte dumma. De kollade så klart på världens bästa toppmonterade brännare och gjorde mer eller mindre en kopia. Pocket Rocket DLX har samma typ av brännarhuvud som Soto Windmaster. Faktum är att brännarhuvudet på Pocket Rocket DLX är liite större. Pocket Rocket DLX har samma typ av väggar för att skydda mot vind samt ett konkavt brännarhuvud av samma orsak. Det som skiljer mellan Pocket Rocket DLX och Soto Windmaster när det kommer till huvudet är att avståndet mellan kokkärl och brännarhuvud är mindre på Windmaster vilket är en fördel när det kommer till effektivitet i vind. En annan sak Windmaster är bättre på är att vara modulär. Du kan skifta benen som kärlet står på beroende på behov. Det kan man inte på MSR Pocket Rocket DLX.

Båda brännarna har tryckregulator. Tryckregulatorn är en regulator som ser till att effekten är densamma oavsett om temperaturen är +20 grader eller -5 grader. Ni som har använt gaskök ett tag vet att effekten hos gaskök utan regulator blir bra mycket sämre redan runt 7-8 plusgrader. Detta beror på att gasen som är i flytande form i gasburken minskar trycket i burken när det är kallt vilket resulterar i att inte lika mycket gas kan komma upp till brännarhuvudet och effekten blir lidande. Regulatorn ser till att detta tryck är konstant vilket gör att Pocket Rocket DLX fungerar lika bra vid +20 grader som -5 grader. Addera Primus vintergas till denna ekvationen och du kan använda Pocket Rocket DLX ned till många minusgrader.

Inställningen på lågan är väldigt bra. Från jetstråle till en fin och lugn låga att puttra gröten på. 

Effekten på MSR Pocket Rocket DLX är inte fy skam. Den genererar som mest 3048W. Windmaster har dock även lite bättre effekt ändå med sina 3260W.

Vikten då? Är MSR Pocket Rocket DLX lättare än Windmaster? Näe, inte det heller. 83 gram ligger Pocket Rocket DLX på och Windmaster med TriFlexben landar på 67-68 gram. Använder man 4Flex Pot Support på Windmaster är det dock 4 gram tyngre än Pocket Rocket DLX.

MSR har till och med gjort samma typ av piezotändare. Den löper skyddad inuti brännaren och poppar upp i mitten av brännarhuvudet. Det är bra ur driftsäkerhetssynpunkt då den inte kan fastna och gå sönder vilket inte är helt ovanligt på andra brännare.

Ha ha, vilken produktpresentation. Det blev ju en jämförelse mellan två brännare istället. Men det får MSR ta. Gör man en kopia på världens bästa brännare får man allt tåla att jämföras. MSR är grymma och driftsäkerheten på deras brännare är fantastiskt bra. Pocket Rocket DLX är en väldigt bra brännare. Bara inte lika bra som Soto Windmaster.

Observera att det inte medföljer någon gas.

Certifierad: Ej angivet.

Vikt: 83 gram

Bränsle: Gas

Effekt: 3048 W

Koktid för en liter vatten: Cirka 3,5 minuter

Mått: 
Längd 4,6 cm
Bredd 5,6 cm
Höjd 8,4 cm

Diameter på brännarhuvud: 47,31 mm

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension