Powerfingers

Powerfingers System5

Artikelnummer: POWERFINGERS

Lagerstatus: 40

Powerfingers System 5 är tänkt till finger- och underarmsträning för klätterantagonisterna.
319  :-
ELLER

Detaljer

Alla klättrare borde köra pre-hab. Det vill säga skadeförebyggande träning. Det är inte ovanligt att klättrare får golf- eller tennisarmbåge. Eller båda på en gång. Det tar lång tid att bli av med om man ens blir det. Se till att inte få det. Om du varit osmart fungerar de även till rehab.

Powerfingers är tänkta för att träna antagonisterna (extensorerna) till de muskler i handen och underarmen man använder mest vid klättring (flexorerna). Till vardags använder man flexorerna mest och klättrar man dessutom finns det en risk att det uppstår en ohälsosam obalans mellan extensorer och flexorer. Powerfingers är den bästa produkten vi hittat för att på ett kontrollerat sätt träna extensorerna. Med kontrollerat syftar vi på att de kommer i fem olika motstånd. Om man mot förmodan skulle bli ohemult stark kan man dubblera, trippla, frippla eller…ja vad heter det med fem stycken egentligen? Ja, i alla fall finns det otroligt många olika kombinationer av motstånd man kan välja mellan, närmare bestämt 125 stycken.

De olika ringarna och deras motstånd:
Motstånd 1: Ljusgrå
Motstånd 2: Grå
Motstånd 3: Mörkgrå
Motstånd 4: Blå
Motstånd 5: Lila

Powerfingers är tillverkade av silikon vilket innebär att den är ok för latexallergiker att använda.

Powerfingers är hållbara nog för kontinuerligt stretchande. För längsta möjliga livslängd föreslår vi att man inte stretchar ut ringen mer än en fullt utsträckt stor hand. Och att man förvarar dem i den medföljande boxen. Gärna mörkt också. Powerfingers är den mest hållbara träningsutrustningen vi hittat för extensorerna i handen/underarmen. De har dock inte obegränsad livslängd och kommer på grund av slitaget från användandet slutligen att gå sönder. 

Kolla in filmerna för förslag på övningar.

Klätterträningsgurun Neil Gresham säger så här om Powerfingers; "However, these rigs seem to have magical powers when it comes to strengthening, which in my opinion makes them the most important supportive grip-training device." Läs mer om varför han tycker de är magiska i recensionen han gör för Rock & Ice under fliken Produkttester. 

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension