Rea

DMM

Revolver Screwgate

Artikelnummer: A272

Lagerstatus: 9

En helt unik karbin från DMM främst tänkt till att minska repdrag och till improviserade hiss-system.
299  :- 459  :-
ELLER

Detaljer

DMM Revolver är en karbin med ett självsmörjande block inbyggt i den repbärande ytan av karbinen.

Tanken med detta självsmörjande blocket är att det minskar repdraget på replängder där säkringarna sitter ofördelaktigt gällande just repdrag. Placera den där replängden kraftigt ändrar riktning och Revolver kan markant reducera repets friktion mot karbinen. Den minskade friktionen innebär också mindre slitage på både karbin och rep samt minskad kraft på placeringen.

DMM Revolver fungerar också som ett block för improviserade hiss-system vid till exempel hissande av ryggsäck eller vid glaciärräddning. Bra att tänka på vid dessa situationer är att även om karbinens styrka är 24 kN med stängd grind är själva blocket inte certifierat mer än till 11 kN.

DMM Revolver fungerar enligt uppgift bäst i en quickdraw där Revolver karbinen är fixerad med till exempel en Petzl String om den är tänkt till att förhindra repdrag. Detta för att den annars kan rotera så att den repbärande ytan hamnar mot slingan istället för mot repet och då faller hela tanken med blocket i karbinen.

DMM Revolver Screwgate är en karbin med skruvlåsning och keylocklåsning i grinden, detta innebär att den inte lika gärna fastnar i till exempel slingor.


Certifierad: EN 362:2004 B, EN 12275:2013 B

Brottstyrka:

Stängd grind: 24 kN.

Öppen grind: 8 kN.

Över grind: 8 kN.

Arbetslast för blockdelen: 11 kN.

Grindöppning: 16mm.

Vikt: 63 gram.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension