DMM

Rhino Locksafe

Artikelnummer: A547

Lagerstatus: 7

DMM Rhino Locksafe är en HMS-karbin med en unik detalj främst tänkt till hjälplåsande bromsar som till exempel Petzl Grigri eller till riggning av block.
319  :-
ELLER

Detaljer

DMM Rhino's unika detalj är hornet. Hornet förhindrar att hjälplåsande bromsar som till exempel Petzl Grigri eller Madrock Lifeguard vandrar från den repbärande ytan på karbinen till karbinens rygg. Detta innebär att karbinen inte tvärbelastas. En lösning som är snyggare och smidigare än vajerlåsning eller plastdetaljer som många andra produkter använder sig av för att förhindra tvärbelastning. Hornet fungerar även effektivt tillsammans med block.

Rhino Locksafe har en låsning som kräver tre rörelser för att öppna. Man trycker upp grinden, vrider och trycker in grinden för att öppna den. Släpper man sedan grinden låser den automatiskt.

Det som gör att DMM Rhino Locksafe, utöver hornet, är mer genomtänkt än de flesta andra HMS karbiner är att DMM låtit den repbärande ytan av karbinen vara helt rund i godset. Detta innebär mindre slitage på både rep och karbin samt mindre risk för att hjälplåsande bromsar som till exempel Grigri2 fastnar i ofördelaktiga positioner. Resten av karbinen har I-beam konstruktion (att karbinens gods ser ut som en stålbalk till formen) för att få ned vikten. De flesta andra varumärken använder sig av I-beam konstruktion i hela karbinen, även den repbärande ytan, vilket aldrig blir lika bra som helt runt gods.

Rhino är en HMS-karbin med keylocklåsning i grinden, detta innebär att den inte lika gärna fastnar i till exempel slingor.

 

Certifierad: EN 362:2004 B, EN 12275:2013 B & H.

Brottstyrka:

Stängd grind: 27kN.

Öppen grind: 7kN.

Över grind: 9kN.

Grindöppning: 19mm.

Vikt: 81 gram.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension