Petzl

Ride

Artikelnummer: U04A 45

Lagerstatus: 1

Petzl Ride är främst tänkt att användas till ski-mountaineering där varenda gram spelar roll. Den fungerar dock alldeles utmärkt även till alpin sommarklättring och glaciär-/snövandring. Detta är sannolikt den lättaste yxan som finns med ett huvud i stål.
1 029 :-
ELLER

Detaljer

Ride väger 240 gram. Det är marginellt mer än Camp Corsa, världens lättaste yxa, som väger 202 gram. Den stora skillnaden mellan Camp Corsa och Petzl Ride är att Ride har ett huvud och blad i stål och Corsa är helt i aluminium. Detta innebär att Petzl Ride är en mer tålig yxa med längre livslängd än Camp Corsa.

Att huvudet är av stål innebär dock inte att Petzl Ride är funkis till isklättring. Den är fortfarande för lätt för att kunna penetrera is på ett tillfredställande sätt. Den fungerar fint till self arrest, piolet canne och säkring av andreman. Det böjda skaftet gör den mer medgörlig vid self arrest och trevligare att klättra med i brantare snöterräng. I botten av skaftet sitter det en plugg för att hindra att det fastnar snö inuti. Att bladet inte har tänder där man bär den gör den också trevligare att bära samt att den sliter mindre på handskarna. En annan trevlig detalj är att toppen på huvudet är i formgjuten plast. Förutom att det förbättrar ergonomin förhindrar det också att kylan leds rakt in i handen.

Petzl Ride är så pass kort att den går i de flesta ryggsäckar.

Notera att priset är per yxa och att det inte ingår handlovsrem.

Certifierad: CE, UIAA.

Blad: Typ 1 (B).

Skaft: Typ 1 (B).

Längd: 45 cm.

Vikt: 240 gram.

Material: Stål, aluminium och nylon.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension