Rea

Black Diamond

Sabretooth Pro

Artikelnummer: BD4000450000ALL1

Lagerstatus: 1

Black Diamond Sabretooth Pro är ett av våra absolut finaste allroundstegjärn. Sabretooth fixar isklättring, alpinklättring, mixklättring och glaciärvandring.
1 469 :- 2 099 :-
ELLER

Detaljer

Att Black Diamond använt rostfritt stål innebär främst två saker: att de inte rostar lika mycket (notera att rostfritt stål egentligen inte är rostfritt) och att de kan använda mindre material och därmed få fram lättare stegjärn.

Sabretooths fronttaggar är ”trubbiga”, detta gör dem mer stabila både på is och klippa samtidigt som de fortfarande penetrerar is utan problem. Fronttaggarna har också en bra aggressiv vinkel som medger både teknisk klättring och vandring på glaciär. Många andra stegjärnstillverkare har tyvärr böjt fronttaggarna för mycket vilket innebär att det är svårt att använda benets och fotens naturliga ”sving” när man sparkar in stegjärnet i isen. Stegjärn med för nedåtböjda taggar duger bäst till att gå med. Andrataggarna (taggarna bakom fronttaggarna) har placerats så att man får ett bra stöd av dem vid mer teknisk klättring.

Sabretooth Pro passar till storskor och pjäxor med förstärkt klack både fram och bak. Frontbygeln och bygeln bak är tillverkade av stål. Alla stegjärn passar inte alla storskor och pjäxor. Prova ut innan expeditionen så slipper du obehagliga överraskningar.

Sabretooth har utrustats med ABS-plattor undertill som förhindrar att det fastnar snö.

Storleken på stegjärnen ställs in utan verktyg.

Har fått People´s Choice Gear Award av Spadout.com och fem stjärnor av fem möjliga av Rock & Ice.

*Tillverkade av rostfritt stål.
*Allround på riktigt.
*Bra frontaggar.
*ABS-plattor ingår.
*Passar skor med förstärkt klack bak och fram på skon.
*Passar storlek 36-46. Om du har större skor än så behöver du tillbehöret Black Diamond Long Flex Center Bar.


Certifierad: EN 893.

Vikt: 890 gram.

Material: Rostfritt stål.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension