Calazo

Sarek vinterguide

Artikelnummer: 9789197818025

Lagerstatus: 1

Den här boken beskriver ett 40-tal toppturer, med fokus på utförsåkning. Du som hellre går på turskidor får tips på några klassiska rutter genom nationalparken. Ett specialkapitel i boken ägnas åt den mest storslagna och alpina turen i landet – Stora Sarektraversen.

269  :-
ELLER

Detaljer

En tur i Sareks nationalpark finns med på varje fjällentusiasts önskelista. Den här boken beskriver ett 40-tal toppturer, med fokus på utförsåkning. Du som hellre går på turskidor får tips på några klassiska rutter genom nationalparken. Ett specialkapitel i boken ägnas åt den mest storslagna och alpina turen i landet – Stora Sarektraversen, denna över 2 mil långa kamvandring sträcker sig över många av de högsta topparna i området.

Du behöver inte vara en erfaren alpinist för att gå på tur i Sarek. De flesta dalgångarna är lätta att ta sig fram i med turskidor och pulka. I boken får du detaljerad information om 28 dagsetapper, uppdelade på fyra turförslag – från tryggt och lätt längs Kungsleden till långturer förbi alla de stora massiven.

– Förslag på skidturer i Sareks dalar med tips på lämpliga dagsetapper och lägerplatser
– Beskrivningar av ett 40-tal toppturer i massiven Pårte, Ähpár, Skårki, Sarek, Ålkatj och Ruohtes
– Genomgång av Sveriges tuffaste alpina utmaning – Stora Sarektraversen
– Information om olika utgångspunkter och råd kring fjällsäkerhet ur ett Sarekperspektiv.

De tre författarna Joel Karlberg, Petter Lämås och Josef Larsson spenderade 90 dagar utan avbrott på plats i Sarek för att täcka in vintersäsongens alla skiftningar. 

Förlag: Calazo

Författare: Joel Karlberg, Petter Lämås och Josef Larsson

ISBN: 9789197818025

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension