Gear Aid

Seam Grip +WP

Artikelnummer: MAC-10515GB

Lagerstatus: 29

Seam Grip +WP är främst tänkt för sömtätning och lagning till PU-belagda vävar. Den fungerar faktiskt på de flesta vävar som inte är belagda med silikon
99  :-
ELLER

Detaljer

Gear Aid Seam Grip +WP är främst tänkt för sömtätning och lagning till PU-belagda vävar. Den fungerar faktiskt på de flesta vävar som inte är belagda med silikon.

Seam Grip är ett flytande gummilim som kan användas till sömtätning på kläder och tält men även till att laga hål på annars vattentät/lufttät utrustning. Vi har lagat hål i liggunderlag, dunjackor och skaljackor med gott resultat.

Seam Grip fäster på naturmaterial som bomull och läder och de flesta syntetmaterial som inte är belagda med silikon inkluderat vinyl, PVC och neopren.

Vi rekommenderar att man spänner ut sömmarna man vill täta. Vissa sömmar tätas bäst utifrån, andra inifrån (se bilder från Mcnett). Ska sömmarna tätas utifrån är det lättast att sätta upp tältet och på så sätt spänna ut väven och sömmarna. Det går även att göra detta med sömmar som tätas inifrån men kan bli knöligt i och med att bågarna kan vara i vägen.

En tub brukar räcka till ett tvåmanstält.

Seam Grip är en permanent lösning. Den är flexibel även i riktigt låga temperaturer och tål att tvättas.

Öppnad förpackning förvaras i frysen för att det inte ska härda i tuben.

Har fått Editors Choice Gold Award av Backpacker.

Instruktion:

PREP: Clean seams on used material with isopropyl (rubbing) alcohol.

APPLY: Apply a thin film of Seam Grip to inside of the seam (one coat).

DRY: Let dry overnight (approximately 8-12 hours—may be longer in low humidity).

CLEAN UP: Uncured Seam Grip can be partially removed with a coarse cloth soaked in rubbing alcohol. For easiest clean up wear disposable rubber gloves. Seam Grip will dry (cure) and flake off hands. Washing hands in soap and water will accelerate curing.

STORAGE: Advance contents to tube neck and replace original cap securely. Store partially used tube in freezer.

Vikt: 28 gram

Innehåll: Urethanebaserat lim.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension