Slinglite Underquilt

Artikelnummer: SLNG-LTLG

Lagerstatus: 1

Western Mountaineering Slinglite Underquilt är svårslagen gällande vikt, packvolym och komforttemperatur.
4 199 :-
ELLER

Detaljer

Western Mountaineering Slinglite Underquilt är svårslagen gällande vikt, packvolym och komforttemperatur.

Slinglite Underquilt väger inte mer än 370 gram och packar inte större än 13 x 25 cm i den medföljande packpåsen. Det går att få den mindre om man använder sig av en kompressionspåse. Det är mäktigt med tanke på att Western Mountaineering uppskattar att den är god för -7 grader. Detta endast om man använder sovsäck eller quilt av motsvarande temperatur på ovansidan.

Western Mountaineering menar att Slinglite Underquilt passar de flesta hammocks. Den har följande detaljer för passform och positionering:

  • Det finns clips och öglor längs både långsidorna och kortsidorna för att kunna häkta fast den i hammocken.
  • På kortsidorna finns det åtdragning för att tajta åt quilten runt ändarna av hammocken. Detta för att den luften du värmt upp inte ska försvinna ut.
  • På kortsidorna finns också positioneringslinor (gummicord) med karbin. Dessa används för att hålla quilten på plats samt vara lagom sträckt så att luftutrymmet under quilten inte blir för stort.

WM Slinglite Underquilt har ej genomsydda sömmar vilket borgar för minimal värmeförlust. Om en sovsäck har genomsydda sömmar läcker det värme i varje söm. Kanalerna är heldragna. Det innebär att dunet får maximalt med plats för att lofta till sig och att man faktiskt manuellt kan flytta på dunet till de ställen man tycker att det gör mest nytta.

Att kanalerna är heldragna innebär också att man behöver hålla koll på var dunet är när man använt den ett tag. Även om dun är lätt är det inte undantaget tyngdlagen och det vill sakta men säkert krypa nedåt. Om det skulle vara så att du skulle känna coldspots är det sannolikt så att dunet flyttat på sig. Det löser du så enkelt som att du helt enkelt flyttar tillbaka dunet. Detta gäller inte bara denna quilten utan i princip alla quiltar och sovsäckar oavsett varumärke som är tänkta till sommarbruk eller tresäsongsbruk. Vintersäckar brukar ha ytterligare bafflar för att stoppa denna migration av dun.

Form: Underquilt till hammock.

Material:

Fyllning: Minimum 850+ fill power gåsdun.

Loft: 7,5 cm.

Yttertyg: ExtremeLite är ett väldigt tunt och lätt nylontyg på 12D eller finare men med en hög trådtäthet på över 420 trådar per kvadrattum. Det är duntätt och är så lätt att loftet maximeras.

Temperatur:

WM rating: -7

Vikt:

Vikt: 370 gram

Fyllnadsvikt: 225 gram

Mått:

Längd: 188 cm
Axelvidd: 66 cm
Höftvidd: 115 cm
Fotvidd: 66 cm

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension