Snötältpinne med lina och krok 6-pack

Artikelnummer: 32660

Lagerstatus: 4

Markpinnar från Hilleberg som främst är tänkta att använda som ankare i snö.
929  :-
ELLER

Detaljer

Markpinnar från Hilleberg som främst är tänkta att använda som ankare i snö. De ska enligt uppgift även fungera i sand. Det är dock inget vi har provat.

Dessa snötältpinnar är bland marknadens bästa...och dyraste. Har du ett stort tält med många stormlinor tömmer dessa snötältpinnar din plånka snabbare än fallvinden hinner riva ditt tält.

De är tillverkade av en härdad aluminiumlegering och tål verkligen mycket stryk. Vi har använt dessa under väldigt många år. Hur många år är då väldigt många? Jo cirka 16 år. De har fått utstå hugg och slag med isyxor och spadar. De har fått stå emot enorma krafter när vinden har legat på med besked under lång tid. Det enda vi har behövt göra är att byta repsnöret på ett fåtal av de snötältpinnar vi har.

Denna modellen har också uppgraderats från den tidigare. Den har nu fått en karbin i metall istället för plast. Detta borgar för en ännu bättre livslängd och stryktålighet.

Många undrar varför repsnöret sitter i mitten av snötältpinnen. Det är för att man oftast gräver ned den på tvären. Det gör att den fungerar mer som ett ankare och om snön/placeringen är bra och snön har fått konsolideras är det tillnärmelsevis omöjligt att dra upp den med handkraft. Du klipper sedan stormlinan i karbinen på repsnöret. Om du inte gräver ned den på tvären låter du bli att klippa stormlinan i karbinen utan låter istället stormlinan fästa runt toppen av snötältpinnen som på en vanlig markpinne.

Dessa snötältpinnar väger 61 gram styck. Det är inte superlätt. Det är dock hyfsat lätt med tanke på hur stora och tåliga de är.

Här i ett 6-pack.

Vikt: 61 gram styck.

Material: Härdad aluminium.

Mått: 31 x 3 cm.

6-pack

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension