Split Pole Set

Artikelnummer: NSWSPS

Lagerstatus: 1

Skipulk Split Pole Set är lätta, starka och packbara skaklar ämnade att fästas i en pulka. Split Pole Set passar de flesta pulkor och fästanordning medföljer.
2 999 :-
ELLER

Detaljer

Skipulk Split Pole Set är lätta, starka och packbara skaklar ämnade att fästas i en pulka. Split Pole Set passar de flesta pulkor och fästanordning medföljer.

Split Pole Set är handbyggda i Minnesota, USA av Grant och Ashley. Under hanteringen med att bygga dessa skaklar samt på grund av transporten ser skaklarna inte helt nya ut, de har lite patina redan från början. Detta påverkar inte på något sätt funktionen. Och du vet ju hur ordspråket går; "Never trust a guy/girl with shiny new gear".

Dessa skaklar är i sammanhanget lätta. De väger 1247 gram och monteringssatsen som medföljer väger ytterligare 227 gram. Så totalt landar det på 1474 gram. För att sätta detta i perspektiv kan man bygga mycket lättare system själv. Det svåra i ekvationen är dock att få skaklar som håller och som är flexibla nog för att tillåta pulkan att välta eller snurra runt utan att gå sönder samt att de ska vara tillräckligt stabila för att pulkan ska hålla kurs, även på skrå och utför. De ska även vara tåliga nog att trilla på utan att gå sönder.

Split Pole Set är tillverkade av UV-skyddat glasfiber med en diameter av 1.27 cm. De flesta tillverkare av skaklar väljer detta materialet för att det är flexibelt och starkt. Gängningen för att sätta ihop delarna är tillverkad av rostfritt stål för att tåla belastningen en skakel måste tåla när man till exempel trillar. Delen som fästs i pulkan har en kulled som minskar belastningen på både skaklarna och infästningen till pulkan. Delen som fästs i bältet/ryggsäcken har en ögla i aluminium. Ändarna är både limmade och skruvade för att tåla upprepade belastningar över tid.

Se alltid till att gängningen är helt ihopskruvad. I annat fall är det en källa till att gängningen/infästningen förstörs. Under bruk kan gängningen skruva upp sig runt 1/4 dels varv. Därför rekommenderar Skipulk att man efter montering tejpar över gängningen för att förhindra detta.

När skaklarna väl är monterade finns det två olika konfigurationer att välja mellan. Antingen har du skaklarna parallellt eller korsade. Parallella skaklar fungerar bäst om terrängen är relativt jämn och okomplicerad. Korsade skaklar ger mer kontroll i skogsterräng eller vid utförsåkning. Korsade skaklar gör att pulkan ogärna rullar runt/välter åt ena hållet men rullar lättare över åt andra hållet. För att förhindra att detta sker är det bra att fästa en kardborre och tajta åt där skaklarna korsar varandra.

Tillverkade för hand i Minnesota, USA.

Vikt:
Skaklar: 1247 gram.
Monteringssats: 227 gram.
Totalt: 1474 gram.

Mått:
Längd monterade: 183 cm.
Längd demonterade: 114 cm

Material:
Skaklar: Glasfiber 1.27 cm diameter.
Gängning: Rostfritt stål.
Infästning/ändarna: Aluminium.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension