Rea

Jetboil

Stash Stove Kit

Artikelnummer: 38719112

Lagerstatus: 1

Stash Stove Kit är Jetboils lättaste och mest kompakta set till dags dato.
1 599 :- 1 999 :-
ELLER

Detaljer

Stash Stove Kit är Jetboils lättaste och mest kompakta set till dags dato (februari 2021).

Jetboil Stash Stove Kit består av följande komponenter:

  • Brännare: väger 59 gram och är tillverkad i titanium.
  • Kärl: väger 141 gram med lock och handtag. Rymmer 0.8 liter.
  • Stöd för gastuben: väger 28 gram.
  • Förvaringspåse till brännaren: väger 7 gram.

Jetboil hävdar att detta kit väger 200 gram. Det gör det ju inte, det väger 235 gram. Läser man det finstilta har Jetboil inte räknat med stödet för gastuben på 28 gram. Skippar man stödet och förvaringspåsen till brännaren (vilket vi tror de flesta kommer göra) landar man på 200 gram. Så 200 gram för brännare och kärl, helt ok vikt men inte världsledande direkt. Det som däremot är unikt för denna vikten är att kärlet har vad Jetboil kallar för FluxRing technology. Det är ringen med veckad plåt i botten av kärlet. Detta gör att ytan blir större och ökar därmed effektiviteten och minskar koktiden. Minskar man koktiden så minskar man också hur mycket gas som går åt vilket förhoppningsvis påverkar hur mycket gas man behöver ha med sig på turen. Kolla videon nedan från PaleoHikerMD när han jämför olika kärl. Under optimala förhållanden kokar Jetboil Stash upp 0.5 liter på 2 minuter och 30 sekunder.

Andra saker som är smutta är:

  • Alla delar nestar fint i kärlet. Kärlet rymmer en 100 grams gastub, brännare, stöd för gastuben, tändare och faktiskt lite till.
  • Jetboil har gjort spår på insidan av locket för att hålla fast gastuben så att den inte skramlar i ryggsäcken. Funkar fint med Primus 100 grams gastub samt övriga varumärken med en botten som mäter 90 mm.
  • Jetboil har gjort spår i kärlstöden som passar FluxRing perfekt. Detta gör att det blir stabilare och lite mer effektivt i o m att kärlet kommer lite närmare brännaren.

Vi tycker att Jetboil Stash Stove Kit passar bra till 1-2 personer som kokar vatten till frystorkad/torkad mat och till dryck. I och med att kärlet rymmer 0.8 liter räcker det allt som oftast med ett uppkok för två stycken frystorkade påsar.

Jetboil Stash Stove Kit är bra. Men efter alla år i denna branschen har vi lärt oss att allt kan förbättras. En sak vi tycker kan förbättras med Jetboil Stash är avståndet mellan kärl och brännare. Som det är nu är det ganska känsligt om det blåser. Hade Jetboil minskat avståndet (som på till exempel Soto Windmaster) hade det blivit mindre vindkänsligt och ännu mer bränsleeffektivt.

Certifierad: ?

Vikt:
Brännare: 59 gram
Kärl: 141 gram
Stöd till gastub: 28 gram
Påse till brännare: 7 gram

Bränsle: Gas

Effekt: 1319W

Volym på kärl: 0.8 liter.

Koktid för en halv liter vatten: Cirka två minuter och trettio sekunder.

Antal liter vatten kokat på 100 gram gas: 12 liter.

Mått packat: 112 mm x 130 mm.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension