Rea

Nature Climbing

Stoak Board, White Sandstone

Artikelnummer: NCSBWS

Lagerstatus: 1

Nature Climbing Stoak Board är antagligen världens vackraste och mest påkostade greppbräda.
1 599 :- 1 999 :-
ELLER

Detaljer

Jaså, du gillar designmöbler? Va! Vad sa du? GE-290 från Wegner? Lamino fåtölj med tillhörande fotpall? Näe, vi har något mycket bättre att inreda vardagsrummet med.

Christian från Nature Climbing som aldrig kan göra något mainstream har snickrat ihop den finaste greppbrädan vi någonsin sett. Han har kombinerat en greppbräda i solid ek med en lätt slopig topp i finaste sandsten. Brädan tillverkas i Nature Climbings egen verkstad i Århus, Danmark. Japp, danskarna för vidare sin tradition av att vara mästare på design. Nu även inom klättring.

Ekträt är FSC certifierad solid ek. FSC-certifieringen innebär att materialet har avverkats på ett miljömässigt, socialt välgörande och ekonomiskt försvarbart sätt. FSC är en förkortning av Forestry Stewardship Council. Kanterna på både ekträt och sandstenen är mjukt avrundade och estetiskt tilltalande. Hålen för skruven är förstärkta med rostfritt stål. Som om detta inte var nog följer det med fyra stycken insert i valnötsträ. Med dessa inserts kan du justera djupet på greppen. Ta bort inserts=djupare grepp, addera inserts=grundare grepp. I och med att det följer med fyra insert kan du även lägga två stycken på varandra och få ännu grundare grepp om du känner dig övermodig någon dag.

Brädans anatomi ser ut så här:

  • Lätt slopig topp i sandsten med ett djup på 25 mm. Denna varianten av Stoak Board med sandsten ger lite mindre friktion än Stoak Board i granit. Men du tränar väl för att klara Côntrole Technique i Fontan? Ja men då så.
  • Raden under toppen består av två grepp med 25 mm djup.
  • Bottenraden består av två grepp med 15 mm djup.
  • Insertsen har ett djup på 5 mm styck. Vilket innebär att du kan minska greppens djup med följande kombinationer; 20 mm, 10 mm eller 5 mm.

Detta är helt klart brädan för dig som har en partner som inte låter dig montera en greppbräda för att det blir "fult" i lägenheten/huset. Vi går så långt att vi säger att denna brädan ger ett lyft till lägenheten/huset. Du tror oss inte? Vänta bara, snart kommer varenda mäklare inreda kommande objekt med en Stoak Board innan objektet läggs ut till försäljning.

Få känslan av att klättra i Fontan i ditt eget vardagsrum.

Med brädan följer: Fyra stycken torxskruvar i rostfritt stål.

Beroende på vilken typ av vägg du har tänkt sätta upp brädan på behöver du antagligen en backboard. Det är en träplatta (förslagsvis plywood) som du först sätter fast i väggen med adekvata plugg och skruv. Skruva därefter fast greppbrädan i denna. Detta för att få en bättre hållfasthet i väggen.

Dimensioner: 

Bredd: 50 cm

Höjd: 15 cm

Djup: 2,5 cm

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension