Sub Zero Strap

Artikelnummer: EESZS

Lagerstatus: 9

Enlightened Equipment Sub Zero Strap är en smart grej för att sätta ihop två stycken quiltar.

79  :-
ELLER

Detaljer

Enlightened Equipment Sub Zero Strap är en smart grej för att sätta ihop två stycken quiltar ovanpå varandra. Detta både för att boosta värmen men också för att flytta ut daggpunkten. Sub Zero Strap ersätter Enlightened Equipments standard remmar som följer med quilten. Sub Zero Strap medger att man kopplar i och ur quiltarna som ett enda lager till skillnad från Quilt Layering Adapter där det går att koppla i och ur quiltarna separat som två olika lager.

Fler och fler börjar använda två quiltar (eller sovsäckar också för den delen) till vinter eller i alla fall för de kallare årstiderna istället för en riktigt fet sovsäck. Detta för att systemet blir oerhört mycket mer flexibelt. Tänk att du har en quilt för sommarbruk och en quilt för tresäsongsbruk. Kopplar du ihop dessa har du så det räcker för väldigt mycket kallare förhållanden.

Förutom att du får en smidig sommarquilt, en tresäsongsquilt och en vintersetup i denna typen av system så flyttar du också ut daggpunkten. En smart setup skulle kunna se ut så här; du har en tunnare quilt med syntetfyllning till sommarbruk och en tjockare quilt med dun för tresäsongsbruk. När du vill ut under de kallare månaderna kopplar du ihop så att du har dunquilten närmast kroppen och syntetquilten längst ut. På detta sätt flyttar du ut fukten (daggpunkten) från den känsligare dunsäcken till syntetquilten som tål fukt på ett helt annat sätt. Inte nog med det, du skyddar också den känsligare dunquilten när det börjar regna kondens från taket på morgonen och återigen är det den mindre känsliga syntetfyllda quilten som tar smällen. Förslagsvis packar du sedan de två quiltarna i varsin packpåse så att den fuktiga syntetfyllda quilten inte blöter ned den andra quilten du har närmast kroppen.

Hur mycket varmare blir det då att kombinera två stycken quiltar eller sovsäckar? Det är ytterst oklart. Det finns ju inte ens någon standard gällande komforttemperaturer för quiltar. Det som står helt klart är att det blir en stor kumulativ effekt, det vill säga att summan blir ganska mycket större än om man adderar de två komforttemperaturerna. Det cirkulerar en tabell (från Enlightened Equipment faktiskt) som du kan utgå ifrån (ligger under bilder) men du kommer behöva experimentera en del själv för att veta hur just ditt system fungerar för dig. Men för att ge ett exempel från tabellen ger två stycken quiltar med komforttemperatur (herr förmodar vi) +1 C en temperatur på -23 C. Vi har själva testat att koppla ihop en EE dunquilt med temperaturen -1 med en EE syntetfylld quilt med temperaturen +5 och utan problem sovit gott i -13 grader. Det blev tyvärr inte kallare än så vid testtillfället men för oss fanns det absolut marginal (testpersonen är en väldigt varm man). Du får tyvärr översätta Fahrenheit till Celsius själv i tabellen själv.

Summasummarum ger den här typen av system sannolikt:

  • Ett mer flexibelt system.
  • Ett lättare system.
  • Ett billigare system.
  • Ett mer praktiskt system.

What's not to like?

Säljes styckvis.

Vikt: 11 gram

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension