Nikwax

TX.Direct Wash-in 300ml

Artikelnummer: 251-SWE

Lagerstatus: 10

TX.Direct Wash-in är en impregnering som återskapar materialets vattenavvisande förmåga.

159  :-
ELLER

Detaljer

NikWax TX.Direct Wash-in är en impregnering som återskapar materialets vattenavvisande förmåga. 

Nikwax TX.Direct förnyar de vattenavvisande egenskaperna i syntetplagg och håller dig torr och komfortabel längre utan att påverka de fukttransporterande egenskaperna. Det rekommenderas att användas på ånggenomsläppliga material, t.ex. Gore-Tex, Entrent, eVent, Sympatex och likande. Nikwax har alltid satt miljön i fokus och alla produkter är vattenbaserade, miljövänliga, biologiskt nedbrytningsbara, flamsäkra, ej testade på djur och inte minst helt fria från fluorocarboner.

För att få en bra effekt krävs följande:

  • Plagget/materialet måste vara rent för att impregneringen ska kunna fästa i fibrerna på ett bra sätt. Tvätta plagget/materialet innan applicering av impregnering.
  • Efter applicering av impregneringen måste värme tillföras för att få en bra effekt. Torktumlare (bäst) eller torkskåp (inte lika bäst) är att föredra.

Många missar delen med att tillföra värme och blir då gruvligt besvikna på hur impregneringen presterar. NikWax säger själva att man inte behöver tillföra värme men vi upplever då att slutresultatet blir suboptimalt.

Ett annat vanligt missförstånd är att impregneringsmedel skulle kunna fixa så att läckande vattentäta plagg blir vattentäta igen. Så är inte fallet. Impregneringsmedel är tänkta till att göra yttertyget/materialet vattenavvisande. Om coatingen eller membranet (det vattentäta skiktet) är skadat så att väta tränger igenom hjälper dessvärre inte impregneringar.

Följ i övrigt instruktionerna som medföljer produkten.

Specifikationer:

Volym: 300 ml

Åtgång: Räcker till ca 5-6 plagg

Vattenbaserad.

Fri från fluorkarboner (PFCs och PFAS).

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension