Ultralight Frying Pan 16

Artikelnummer: ECA146

Lagerstatus: 1

Evernew Ultralight Frying Pan 16 är en stekpanna i aluminium med keramiskt non-stick beläggning.

679  :-
ELLER

Detaljer

Evernew Ultralight Frying Pan 16 är en stekpanna i aluminium med keramiskt non-stick beläggning.

Den keramiska beläggningen gör att maten inte bränner fast lika lätt. Beläggningen gör det också väldigt mycket trevligare att göra rent stekpannan. Den keramiska beläggningen är PFOA-fri. Handtagen har isolerats med silikon och är infällbara. 

Det är på sin plats att gå in lite närmre på den här keramiska beläggningen. Den heter Titanium Plasma Coating. Den är upp till 40 gånger mer tålig än vanliga non-stick beläggningar vilket gör att den kommer ha en bra mycket längre livstid än de flesta andra typer av non-stick produkter. Med detta sagt ska du helst använda redskap i trä eller plast.

Det finns också en anledning till att vi valt stekpannorna i aluminium framför stekpannorna i titanium från Evernew. Stekpannorna i titanium får återkommande klagomål på att det man steker bränner fast. Även med non-stick behandling. Detta beror på att de är så himla tunna i godset. Vänder du ryggen till bränner korven fast så att du behöver ett bräckjärn för att få loss det. Nja...kanske inte riktigt men du hajar grejen. Ultralight Frying Pan i aluminium har en botten som är tjockare och kan fördela värmen på ett mycket bättre sätt. Dessutom till en minimal viktbestraffning. Detta genom att Evernew använder sig av en teknik de kallar Honeycomb shaped bottom. Det innebär att botten är tjock men består av ett bikakemönster för att göra det lättare.

En annan stor fördel med dessa stekpannorna är att de har relativt höga väggar. Det är lättare att veva runt med sleven i dessa utan att maten hamnar utanför än med stekpannorna i titanium.

En riktigt lätt och fantastiskt kompetent stekpanna.

Vikt: 129 gram.

Volym: 900 ml.

Mått: 16 cm i diameter och 5 cm djup.

Material: Aluminium med en Titanium Plasma Coating.

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension