Vildmarksbiblioteket

Vandra fjäderlätt: För njutbara färder

Artikelnummer: 978-91-86433-58-1

Lagerstatus: 2

Vandra Fjäderlätt är den första svenska handboken i hur man kan packa lätt utan att tumma vare sig på säkerhet eller komfort.
279  :-
ELLER

Detaljer

Vandra Fjäderlätt är den första svenska handboken i hur man kan packa lätt utan att tumma vare sig på säkerhet eller komfort.

Det här är den senaste uppdaterade versionen. I denna versionen ingår också den tidigare fristående boken Lättare packning från A till Ö, vilken kan sägas vara ett appendix över utrustning. Denna uppdaterade version innehåller också ytterligare tio års erfarenhet (den första versionen släpptes 2007) gällande utrustning och hur bra eller dåligt denna utrustning kan fungera förvärvat under månadslånga turer.

Vi skulle säga att de allra flesta personer som gillar att vandra skulle ha nytta av att läsa denna boken. Man behöver absolut inte vara dedikerad lättviktsvandrare för att få utbyte av Jörgen Johanssons texter. Många bra lösningar och idéer presenteras och det är bara att plocka ut det man tycker verkar applicerbart och eventuellt tweaka dessa så det passar ens egna friluftsliv.

Tanken med boken är att visa att det går att lätta packningen med kilon, inte gram, utan att tumma på säkerhet eller komfort. Det är ju bara onödigt att bära mer än man behöver. De flesta skulle sannolikt njuta mycket mer av vandringen om man inte hela tiden tänker på hur ont det gör i axlarna och höfterna på grund av tung packning eller för den delen vara helt kaputt när man kommer fram till dagens destination. Att ha lättare packning öppnar också upp för möjligheten till helt andra vägval än om man bär tungt eller tillryggalägga mycket större distanser utan att det sliter för mycket på kroppen.

Boken innehåller det mesta för att få ett bra underlag till att börja lätta packningen. Allt från vad du sannolikt kan spara mest vikt på, lätta system med kläder, kökslösningar, skydd till vilken mat som är både lätt och energirik.

Man skulle kunna dra det så långt att man kan säga att detta är lättviktsvandrarnas bibel i en svensk version. Men för att vara en bok om lättviktsvandring är den förvånansvärt tung. Tur att det inte är tungt att bära kunskap dock.

Författare: Jörgen Johansson

ISBN: 9789186433581

Språk: Svenska

Vikt: 870 gram

Utgiven: 2017-07-19

Förlag: Vildmarksbiblioteket

Antal sidor: 280

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension