WindPro V2

(1)
Artikelnummer: 06636

Lagerstatus: 1

MSR Windpro V2 är en lätt, stabil och driftsäker brännare för bruk under årets alla månader.
1 799 :-
ELLER

Detaljer

MSR Windpro V2 är en lätt, stabil och driftsäker brännare för bruk under årets alla månader.

MSR Windpro är inte ultralätt. Det är dock i sammanhanget väldigt lätt och packbart med tanke på vad den levererar. MSR Windpro V2 är vad man kallar en "remote canister" brännare. Detta innebär att gastuben är placerad bredvid brännaren istället för att brännaren skruvas fast direkt i gastuben. Detta ger en lägre placerad brännare som är mer stabil och mindre utsatt för vind. Det som gör att MSR Windpro V2 presterar bättre än de flesta (alla?) andra brännare i samma kategori är följande:

  • Brännarhuvudet är stort. Detta gör att värmen sprids mer jämnt under kärlen/stekpannan. Det innebär också att det då fungerar bättre till större kärl än brännare med mindre brännarhuvud.
  • Kanterna på brännarhuvudet är fasade. Det innebär att brännarhuvudet blir mindre vindkänsligt jämfört med ett platt brännarhuvud.
  • Sitt stora brännarhuvud till trots är Windpro V2 lätt med sina 192 gram (bara brännaren).
  • Det är väldigt packbart.
  • MSR är kända för sin driftsäkerhet. Vi har minst (i princip inga) reklamationer på brännare från MSR. Detta gäller även brännare från Soto. Det är mer än vi kan säga om de andra dominerande varumärkena (vi har statistik från 1996 och framåt).
  • Möjligheten att använda gastuben i inverterad position för att öka effekten, speciellt om det är kallt ute. Se förklarande film från MSR.
  • Trots att vredet sitter vid gastuben istället för vid brännarhuvudet har man riktigt bra justeringsmöjligheter av lågan. Det innebär dock att det blir en liten fördröjning när man vrider vredet på grund av avståndet.
  • Kärlstöden är stabila.

Alla dessa egenskaperna gör att vi kan rekommendera denna brännaren till bruk under årets alla månader. En anställd på Fjällsport använder denna brännaren tillsammans med Primus vintergas på sina vinterturer. Brännaren har fungerat bra ned till -18 grader med Primus vintergas i inverterad position. Vi har inte haft möjlighet att testa under ännu kallare förhållanden. I och med att brännarhuvudet är så pass stort fungerar det väl till de större kärl man gärna använder vid snösmältning. Jämför man denna brännare med de klassiska bensinköken kan man konstatera följande; Windpro V2 är ungefär hälften så tung, är mer packbart, behöver inte förvärmas på samma sätt och är mycket tystare.

MSR Windpro V2 kommer med följande: plastdetalj för gastub, undre reflektor, vindskydd, verktyg för att kunna plocka isär brännaren, packpåse och manual.

Notera att det inte medföljer någon gas.

 

Certifierad: CE0051

Vikt: 
Brännaren: 192 gram
Plaststöd: 15 gram
Undre reflektor: 18 gram
Vindskydd: 57 gram
Verktyg: 9 gram
Packpåse: 18 gram

Bränsle: Gas

Effekt: 2931 W

Koktid för en liter vatten: Cirka 3,6 minuter

Mått:
Längd 7,6 cm
Bredd 10 cm
Höjd 15,2 cm

Diameter på brännarhuvud: cirka 70 mm

Skriv din egen recension

Skriv din egen recension

Recensioner

Bästa köket. by Petter G (Skrevs den 2020-08-28)
Inte det absolut lättaste köket på marknaden, men fältmässigt, lätt (men inte fjäderlätt), driftsäkert och bekvämt på så sätt att du inte behöver hålla i ditt kärl när du kör det. Bra skit helt enkelt.